Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 9 Feb 2016 | 593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi potriviti
  • 8-10 carnati uscati banateni
  • 300 g slanina cruda
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o jumatate de telina razuita
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o foaie dafin
  • 40 ml ulei
  • 5-6 linguri pasta de tomate de casa
  • marar verde ( eu am avut la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati:

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. 

Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. 

Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii , iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina. 

Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin. 

Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.

Tare buna cu acritura!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426968
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426969
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426970
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426971
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426972
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426973
retete culinare - Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati 426974

COMENTARII (20)

anca_rm 1

10.02.2016, 08:45

vreau si eu foarte buna

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:07

foarte buna!

alilianaa 1

11.02.2016, 12:56

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S