Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

de mirela0911 in Pui, 20 Ian 2016 | 4647 vizualizari

 

Se prepara repede si este buna si satioasa. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 6 ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 1 cutie rosii decojite, tocate
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt ketchup de casa
  • 1 lg faina
  • 2-3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii:

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri. 

Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana scade aproape toata apa lasata de acestea. Se pune pasta de ardei apoi rosiile decojite si tocate. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si ketchup-ul, iar la final zaharul (acesta se poate pune in functie de gust). 

Faina se dizolva in putina apa apoi se amesteca cu smantana. Se toarna peste tocanita si se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 5 minute. 

Se serveste alaturi de paste, sau daca preferati cu cartofi piure.

TIPS-URI

1

Se poate renunta la faina, daca tocanita are o consistenta mai groasa inainte de a o adauga in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

21.01.2016, 09:05

Va multumesc!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 09:59

buna, buna!

Rocsi 1

21.01.2016, 19:22

Exact cum imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de verdeturi