Ton la grill cu pasta de unt

de jurnalulanei in Ton, 28 Oct 2010 | 3996 vizualizari

 

Care poate deveni tocmai bun intr-o zi de dezlegare la peste din post,daca elimini untul,bineinteles! Reteta mea este pregatita cu cateva zile inaintea postului, motiv pentru care se regaseste pasta de unt. Nu stiu daca voua va place tonul la gratar,insa noua,da. Partea proasta este ca nu ni-l permitem asa de des cum ar trebui,tinand cont ca e dietetic, si nici nu e chiar asa de scump- 15 lei/ doua bucati [in forma de inima] de ton congelat. Oricum tonul si congelat si la conserva este singurul peste despre care pot spune, fara dubiu, ca imi place, altor tipuri de pesti la fac loc in farfurie doar pentru ca pestele ingrasa mai putin decat carnea de vita sau de pui.

 

INGREDIENTE

  • Ton,
  • unt,
  • ceapa verde ( chives),
  • piper,
  • sare,
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la grill cu pasta de unt:

Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar.

Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in loc de ceapa, insa eu nu a am gasit cand am pregatit tonul)

Cam asta este!

 

TIPS-URI

1

Daca pasta de unt se inlocuie cu zeama de lamaie, piper si,eventual ceapa verde tocata marunt + patrunjel, devine numa' buna pentru zilele de dezlegare la peste. din posturi.

COMENTARII (5)

eclerash 1

28.10.2010, 14:24

mie-mi place pestele mai mult decat orice asa ca n-am niciun dubiu ca e excelent!

jurnalulanei 1

29.10.2010, 20:38

si eu as vrea sa imi placa mai mult pestele este foarte sanatos Acesta insa imi place la nebunie! va multumesc

elena1988 1

01.03.2011, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D