Tort aniversar

de ela in Torturi, 10 Feb 2013 | 20443 vizualizari

 

pentru ca fac o varsta care nu imi place....:))))poza de tort nu este prea reusita,arata mai bine in realitate

 

INGREDIENTE

  • 9oua
  • 300gr zahar
  • 9linguri faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • CREMA:
  • 500ml frisca vegetala
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 2plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat
  • 1conserva ananas bucati
  • 1conserva compot de mandarine
  • 100gr cirese confiate
  • frisca pentru ornat
  • JELEU:
  • 400gr suc de porocale proaspat stoarse
  • 3linguri zahar pudra
  • 3linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam bine pana se intareste bine albusul.

Separat,frecam galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc.

In compozitia de galbenusuri,adaugam jumatate din spuma de albusuri si faina cenuta si amestecata cu amidonul,praful de copt si zaharul vanilat.Amestecam usor,de jos in sus.Adaugam si restul de albusuri si omogenizam bine.Punem intr-o forma de tort de 30cm tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor pana este copt blatul.Oprim focul si lasam in cuptor cu usa deschisa inca 10minute.Il lasam la racit.

Fructele le scoatem din conserva si le lasam la scurs intr-o sita.

Taiem blatul in 3.

Punem intr-o craticioara sucul de portocale,amidonul si zaharul pudra si punem la foc mic amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase si se ingroasa compozitia.

Mixam frisca vegetala cu intaritorul de frisca,apoi adaugam smantana pentru frisca,mai mixam putin,apoi punem si laptele condensat si mai mixam pana este tare frisca.

Asamblam tortul:primul blat,insiropam cu zeama din compotul de mandarine,o parte din jeleu de porocale,crema,fructe,al doilea blat insiropam,punem jeleu,frisca si fructe,ultimul blat insiropat si crema.

O rnam cu frisca batuta dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 203602
retete culinare - Tort aniversar 203603
retete culinare - Tort aniversar 203604
retete culinare - Tort aniversar 203605
retete culinare - Tort aniversar 203606
retete culinare - Tort aniversar 203607
retete culinare - Tort aniversar 203608
retete culinare - Tort aniversar 203609
retete culinare - Tort aniversar 203610
retete culinare - Tort aniversar 203611
retete culinare - Tort aniversar 203694

COMENTARII (56)

babi5 1

12.10.2013, 11:33

ralu_ca 1

14.05.2014, 09:38

excelent!!!!!

julianna10 1

14.05.2014, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D