Tort Cenusareasa

de cec in Torturi, 17 Mai 2011 | 2333 vizualizari

 

Tort facut de ziua Esterei fata a 2 a

 

INGREDIENTE

  • Blat:   
  • 3 oua   
  • sare   
  • 150 g zahar   
  • 1 zahar vanilat   
  • 120g faina   
  • 120 g amidon   
  • 9 linguri lapte gras   
  • 1 si 1/2 lingurita praf copt   
  • 60g cacao   
  • 1 lingura alune macinate
  • Crema mascarpone    
  • 1 plic gelatina 10 g   
  • 250 gr. mascarpone   
  • 200 g frisca   
  • 1 lingura zahar    
  • 1 lingura miere papadie   
  • 75g smantana   
  • fructele unui compot asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cenusareasa:

Blat:

Intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare. Am adaugat 50 g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar,  zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut. Peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine am adaugat si albusurile si am amestecat bine. Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit. Cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

Crema

Am pus gelatina în apa rece 10 minute. Am amestecat mascarpone cu zaharul si mierea, am adaugat gelatina punand 2-3 linguri de mascarpone in gelatina, amestecand si turnand apoi totul in compozitia de mascarpone  apoi am adaugat frisca batuta impreuna cu smantana cu mixerul.

Asamblare

Am taiat blatul in 3. Am pus pe un platou o foaie de blat am insiropat cu zeama din compot,am pus crema, fructele, blat am insiropat, am uns cu unt si am imbracat cu pasta de zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Cenusareasa 105496
retete culinare - Tort Cenusareasa 105498
retete culinare - Tort Cenusareasa 105499
retete culinare - Tort Cenusareasa 105501
retete culinare - Tort Cenusareasa 105502

COMENTARII (18)

mirela0911 1

17.05.2011, 23:30

la multi ani fetitei tale foarte frumos tortul

Ligia Bxl 1

19.05.2011, 12:57

la multi ani impreuna cu Domnul ISUS,El sa te faca mare si credincioasa Lui,frumos tortulet,ai o mami care e tare priceputa si harnicuta care te iubeste mult

deyutzky 1

04.06.2011, 11:34

minunat tortulet

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25