Tort creme Ole cu capsuni

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2013 | 1916 vizualizari

 

Imi place sa fac combinatii,uneori imi ies alteori nu,dar eu incerc ,nu ma las.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic creme ole ciocolata
  • Crema
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 plicuri creme ole vanilie
  • 300 ml smantana 32% grasime
  • 300 ml lapte rece
  • Glazura
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cogniac( n-am avut brandy)
  • 200 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort creme Ole cu capsuni:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la rece.

Crema

Se pun intr-un bol praful de crema, smantana, laptele si zaharul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Glazura:

Apa, zaharul si cogniacul pe foc sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, se lasa pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga untul si se amesteca continuu pana se topeste si untul. Se lasa la racit.

Asamblare:

Peste blatul racit se aseaza crema, se intinde uniform si se baga la frigider. Dupa vreo ora se scoate si se toarna glazura inca calduta. Se orneaza cu capsuni. Se pot pune capsuni si in crema, bucatele mai mici. Se tine la rece cca 2-3 ore, apoi se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

glazura am facut-o pe baie de abur e mai sigur asa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort creme Ole cu capsuni 199621
retete culinare - Tort creme Ole cu capsuni 199622

COMENTARII (12)

Lavinia 1

24.01.2013, 16:56

foarte bun

Bya Ralu 1

24.01.2013, 17:24

Satisfyyourcravings 1

24.01.2013, 20:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: