Tort cu capsuni si cacao

de mamaieelena in Torturi, 28 Aug 2013 | 1711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g biscuiti
  • 150g margarina
  • 1 pachetel mic de napolitane
  • 50ml lapte
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • pentru crema de capsuni;
  • 1/2 kg capsuni
  • 200ml crema de frisca
  • 6 foi de gelatina
  • 150g zahar
  • pentru crema de cacao;
  • 5 linguri cu cacao
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • 100g zahar brun(cine doreste mai mult poate adauga)
  • 100g margarina(sau unt)
  • 1 fiola cu rom
  • 300ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 300ml lapte pentru frisca pt. ornat si boabe de coacaze
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si cacao:

Se sfarama biscuitii si napolitanele in robot apoi se amesteca cu margarina topita,nuca,laptele.

Pe o farfurie se pune suportul pentru torturi si se vor aseza biscuitii presandu-se cu fundul unui pahar apoi se pune in frigider timp in care se prepara cremele.Se zdrbesc in bledar capsunile cu zaharul apoi se rastoarna intr-un bol,separat se pune la hidratat si gelatina cu 2-3 linguri cu apa rece apoi se pune pe foc sa se dizolve dar sa nu clocoteasca dupa care se amesteca cu spuma de capsuni si se pune la frigider.

Cand aceasta s-a racit se amesteca cu laptele de frisca si se poate bate cu mixerul.Se pune iar la frigider.Intr-o cratita potrivita se pun cele doua galbenusuri cacaua cernuta impreuna cu amidonul,zaharul si laptele de frisca,se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se pune pe foc cand este fiarta se pune la rece in apa rece amestecandu-se continuu.Se adauga gelatina hidratata si margarina la sfarsit cu fiola de rom.Se scoate din frigider farfuria cu biscuitii si se poate pune mai intai crema de cacao apoi crema de capsuni si la sfarsit am ornat cu frisca si bobite de coacaze rosii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni si cacao 255181
retete culinare - Tort cu capsuni si cacao 255182
retete culinare - Tort cu capsuni si cacao 255183

COMENTARII (47)

Xandrinne 1

10.09.2013, 18:21

La multi ani!

getix 1

10.09.2013, 18:56

La multi ani!

MIUTA 1

10.09.2013, 23:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D