Tort cu gutui si crema de branza dulce

de alldaycooking in Dulciuri, 11 Dec 2011 | 1898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri de fructoza
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 pumn de fulgi de grau expandati
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 1 gutuie
  • scortisoara
  • 1 lingura de fructoza
  • 350 gr branza de vaci
  • 50 gr smantana dulce
  • 3 linguri de miere
  • 10 gr gelatina
  • tort gelee
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu gutui si crema de branza dulce:

Pentru pandispan am frecat ouale cu fructoza, am adaugat uleiul si am amestecat pana la omogenizare. Ulterior am pus lapte si am amestecat foarte bine, am pus fulgii de grau si faina cu praful de copt si am omogenizat compozitia. Aam copt la 170 de grade Celsius pandispanul pentru aproximativ 15 minute.

Gutuia curatata de coaja am ras-o si am amestecat-o cu scortisoara si 1 lingura de fructoza. Aam adaugat gutuia rasa peste pandispan si am lasat sa se coaca pentru inca aproximativ 25 de minute.

Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa si am incalzit-o in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima). Branza de vaci am amestecat-o cu smantana si mierea, am adaugat si gelatina si am mixat cu ajutorul blender-ului stick. Crema de branza am turnat-o deasupra prajiturii si am lasat in frigider pana a doua zi.

A doua zi am scos prajitura din tava (e de preferat sa se foloseasca o tava cu inel detasabil, altfel e destul de complicat scosul din tava). Am decorat cu feliute de gutuie si am turnat deasupra jeleul facut din un plic de tort gelee preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu gutui si crema de branza dulce 137336
retete culinare - Tort cu gutui si crema de branza dulce 137337

COMENTARII (17)

alinutzika 1

12.12.2011, 16:20

frumos si bun!

alldaycooking 1

12.12.2011, 18:07

Dragelor, multumesc frumos!

MotanLaOale 1

12.12.2011, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D