Tort cu portocale

de elena1988 in Torturi, 3 Ian 2011 | 9770 vizualizari

 

Aceasta reteta am incercat-o dupa reteta lui cristinne, este un tort usor de facut si foarte gustos, ii multumesc din suflet ca a postat aceasta reteta ::))eu am facut cateva modificari dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • putin praf de copt
  • faina cat sa iasa ca un aluat ca pentru chec, eu pun din ochii
  • 150 gr de zahar
  • Pentru crema
  • 1l de smantana pentru frisca
  • 120 gr de zahar pudra
  • 1 plic de intaritor pentru frisca
  • 2 portocale mari
  • ciocolata alba pentru ornat cam 200 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Se face un aluat ca pentru chec, se pune intr-o tava rotunda detasabila si se baga la cuptorul preincalzit, se face testul cu scobitoarea, cand sa facut se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie in doua, rezulta 2 blaturi,.

Separat batem smantana pentru frisca foarte bine si la sfarsit punem intaritorul pentru frisca si zaharul pudra, mai batem frisca putin punem si portocalele taiate cubulete si amestecam. Punem inelul de la tava detasabila de tort pe un platou sau farfurie si punem in interiorul lui primul blat, punem frisca dar nu toata oprim din ea 300 gr, nivelam bine frisca si punem si blatul urmator apoi bagam tortul la frigider 2 ore, dupa aceea il scoatem si trecem la ornat, apoi cu cele 300 gr de frisca imbracam tortul, ornam cu bucati de portocala si ciocolata alba

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu portocale 74521
retete culinare - Tort cu portocale 74522
retete culinare - Tort cu portocale 74523

COMENTARII (19)

kukibella 1

26.03.2011, 01:52

elena1988 1

05.04.2011, 12:47

gaby_gabytza 1

23.08.2011, 15:44

ce bunatate de tort.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D