Tort cu zmeura si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 7980 vizualizari

 

Zmeura si ciocolata, combinatia perfecta.:X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 200 g zahar
  • 25 g ulei
  • 120 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 400 g smantana lichida (30%grasime - Plios am folosit eu)
  • 250 g iaurt
  • 15 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 70 ml apa
  • Glazura:
  • 200 g smantana lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura
  • 50 ml apa plata
  • Decor:
  • zmeura
  • 50 g mascarpone
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata:

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.


  Crema de zmeura

ATENTIE! prepara aceasta crema in momentul asamblarii.

1. Pune  zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.

2. Hidratezi gelatina in apa 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.
3. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine pufoasa.
4. Inglobezi iaurtul, gelatina si zmeura (obtinuta la pasul 1) racita in frisca cu ajutorul mixerului.

Glazura de ciocolata

1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.

Asamblare
1. Pune prima felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil (pentru torturi), o insiropezi, pui crema de zmeura, si cealalta felie de blat. O insiropezi si pe aceasta din urma si introduci tortul in frigider pentru 4 ore cel putin.
2. Scoti tortul din frigider, dai inelul deoparte si il glazurezi cu atentie. Introduci din nou in frigider pentru 1 ora.
3. Pentru decor mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum, adaugi mascarponele si mixezi pana la incorporarea acestuia. Pui compozitia intr-un pos si ornezi dupa preferinta.
S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

06.11.2014, 11:17

Delicios!

deliana 1

10.11.2014, 15:56

ALATURATI-VA ACESTUI PROIECT UNIC IN ROMANIA ! Oferta urgenta de lucru in toata tara! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte