Tort de biscuiti cu cafea

de Lavinia in Torturi, 25 Noi 2012 | 33735 vizualizari

 

Tortul de caramel s-a terminat mult prea repede din cauza musafirilor si nu ne puteam lasa fara ceva dulce duminica...

 

INGREDIENTE

Blatul de baza:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 450 g biscuiti

Sirop pentru blatul de baza:

  • 150 ml apa
  • 1 pliculet de ness
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema de cafea:

  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata+2-3 linguri frisca lichida
  • 200 g unt
  • 30 g cacao
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru insiropat biscuitii:

  • 350-400 ml cafea tare+1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
  • 2-3 patratele ciocolata alba cu capuccino rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu cafea:

Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina.

Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)

Pentru crema de cafea punem laptele la fiert,mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam treptat din crema racita ,nessul si zaharul vanilat.

Insiropam blatul cu ness dizolvat in apa si adaugam crema de cafea.Dam la rece pentru 30-40 de min.Intre timp ne apucam de crema de ciocolata.

Topim ciocolata cu frisca lichida si o lasam la racit.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam ciocolata racita,cacaua si esenta de rom.

Peste crema de cafea punem un rand de biscuiti inmuiati in cafeaua tare(10-12 secunde/biscuite) un rand de crema de ciocolata ,iar biscuiti si tot asa pana terminam.

Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu ciocolata rasa.Daca il faceti de seara cum am facut eu il lasati la frigider pana a 2 a zi.

A fost perfect pentru micul dejun alaturi de o cafea cu lapte!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti cu cafea-0
Tort de biscuiti cu cafea-1
Tort de biscuiti cu cafea-2
Tort de biscuiti cu cafea-3
Tort de biscuiti cu cafea-4
Tort de biscuiti cu cafea-5
Tort de biscuiti cu cafea-6
Tort de biscuiti cu cafea-7
Tort de biscuiti cu cafea-8

COMENTARII (35)

Mery75

Mery75 1

14.01.2013, 15:23

cate randuri de biscuiti?

Mery75

Mery75 1

14.01.2013, 15:24

In cate portii se imparte crema?
Multumesc anticipat.

 Lavinia

Lavinia 1

14.01.2013, 17:33

Depinde de marimea tavii. eu am avut o tava 30/20 cm si 6 randuri de biscuiti+blat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!