Tort de mere

de MotanLaOale in Torturi, 2 Mar 2011 | 22866 vizualizari

 

Este pentru toate fetele de pe site deoarece inceputul de martie este sarbatoarea lor. Fiind reteta 50 o dedic tuturor bucatarasilor pentru ca in compania lor, pe site, m-am simtit bine de fiecare data cand am intrat.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 200g zahar
  • 20g unt
  • stafide
  • visine (sunt bune si cele din dulceata)
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.

Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi in asa  fel incat sa ramana intregi (se face cu un aparat special sau cu un cutit subtire).

Merele se pun in cratita peste zahar unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide si visine, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Pentru blat batem spuma albusurile adaugam zaharul, zaharul vanilat, unpraf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.

Adaugam galbinusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.

Punen si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.

Cand merele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna pe platou cand este caldut.

Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie.

En nu-l ornez niciodata deoarece este tortul pe care il fac pentru gustul intens de mar copt si este pacat sa-l combin cu alte gusturi.

Este foarte bun cu scortisoara.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 88669
retete culinare - Tort de mere 88671
retete culinare - Tort de mere 88672
retete culinare - Tort de mere 88674
retete culinare - Tort de mere 88676
retete culinare - Tort de mere 88678
retete culinare - Tort de mere 88680
retete culinare - Tort de mere 88681

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

27.07.2011, 12:30

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 16:44

foarte buna

MotanLaOale 1

01.11.2013, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L