Tort "La mai mult si la mai mare "

de anisoara in Torturi, 19 Iun 2010 | 57520 vizualizari

 

Dupa cum am numarat eu , am ajuns la cifra de 100 de retete pe Bucataras. E mult sau putin ... cu greu am ajuns la prima suta, dar cum se spune vorba in popor - prima suta greu ... mai departe ... n-ai ce face . Va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi si ma sustineti, si pt ca m-ati primit in echipa voastra vesela si plina de viata.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi - cumparat sau preparat
  • lapte condensat- doua cutii
  • unt - 100 gr
  • nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
  • 50 gr ciocolata
  • biscuiti  250 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La mai mult si la mai mare ":

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect:  e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.

Crema se prepara din lapte condensat fiert  , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.

 Se asambleaza tortul din foi , pe care  le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra.  In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri   ornate dupa gust. 

 

 

TIPS-URI

1

La Decor este folosit 2 feluri de lapte condensat- o cutie de lapte condensat cu gust de piersic, care are culoarea rozalie. Este uns deasupra ultimului blat. Alta cutie- lapte condensat fiert. El se vinde gata fiert si e de culoarea maronie si consistenta  care o vedeti pe poze. Eu am luat seringa  cu N 46 care il vedeti in ultima poza- de ornat torturi , am umplut-o cu lapte condensat  si am ornat dupa preferinta Cand faceti carourile pe tort  staruiti-va sa nu beti coniac, cum va sfatuieste  Miha, pt ca o sa va tremure mainile  si nu o sa reusiti, sa le trasati drepte .Aparte , pe o hartie de pergament am desenat un evantai cu creionul si deasupra am desenat cu ciocolata topita. S-a intarit si le-am aranjat pe tort. In mijlocul lor am facut o floricica din lapte condensat fiert . Pe parti am aranjat biscuti de culoare maronie si i-am scris cu ciocolata ramasa. Timpul de decorare 15 minute. E foarte usor si foarte repede. Aparte,  voi descrie o reteta -  mai amanuntita, despre laptele condensat .  Cutiile cumparate de lapte condensat se vad in poza cu a 3 de la urma .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37936
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37937
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37938
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37939
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37940
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37941
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37942
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 37951
retete culinare - Tort "La mai mult si la mai mare " 38004

COMENTARII (62)

Bya Ralu 1

15.12.2013, 15:21

super

abstract01 1

15.12.2013, 15:27

iri_iri 1

04.04.2015, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: