Tort Metru

de lia maria in Torturi, 29 Dec 2010 | 25696 vizualizari

 

Un tort pe care-l prepar cu mare drag, in fiecare ajun de Craciun.
Va invit cu drag sa-l degustati...si de ce nu, sa-l preparati si voi. Este delicios !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 300ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • Crema
  • 400g unt
  • 750g lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • Glazura
  • 400g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Metru:

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.

Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.

Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.

Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.

Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.

Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.

Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Metru 73664
retete culinare - Tort Metru 73665
retete culinare - Tort Metru 73666
retete culinare - Tort Metru 73667
retete culinare - Tort Metru 73668
retete culinare - Tort Metru 73669
retete culinare - Tort Metru 73670
retete culinare - Tort Metru 73671
retete culinare - Tort Metru 73672
retete culinare - Tort Metru 73673
retete culinare - Tort Metru 73674
retete culinare - Tort Metru 73678
retete culinare - Tort Metru 73679
retete culinare - Tort Metru 73680
retete culinare - Tort Metru 73681
retete culinare - Tort Metru 73682

COMENTARII (45)

nico_72 1

26.05.2014, 23:06

Sambata am facut "Tort metru",am avut emotii sa fiu sincera din cauza cantitati de apa pe care trebuia sa o amestec cu ulei ( nu stiam cata apa sa pun )am marit prima poza pe care ati postat-o si am vazut cata apa trebuia.Mi-a iesit la fel ca cel postat de dumneavoastra. Doamna Lia Maria,ati avut dreptate ....acest tort este foarte delicios !
Multumesc,pentru reteta !

nico_72 1

26.05.2014, 23:28

Am uitat sa mentionez ceva....ati uitat la crema sa treceti cantitatea de zahar care se freaca cu untul.Eu am folosit zahar pudra.

Adinacarla 1

20.07.2016, 11:29

Arata super!....imi aminteste de copilarie cand mama imi facea des acest tort...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: