Tort polar cu banane

de miremirc in Torturi, 25 Mai 2011 | 42682 vizualizari

 

De la Dna Flores careia ii multumesc pentru reteta aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 6 lg faina
  • 6 plicuri gelatina
  • 6 banane
  • decoratiuni (optionale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort polar cu banane:

 Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.

Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita . Intre timp batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua . In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.

In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece ( procedam astfel ptr ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).

 Asezam tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam platoul (pe care dorim sa asezam tortul) peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma; luam folia alimentara jos. Decoram sau nu; eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort polar cu banane 107123
retete culinare - Tort polar cu banane 107124
retete culinare - Tort polar cu banane 107125
retete culinare - Tort polar cu banane 107126
retete culinare - Tort polar cu banane 107127
retete culinare - Tort polar cu banane 107128
retete culinare - Tort polar cu banane 107129
retete culinare - Tort polar cu banane 107131

COMENTARII (56)

feliciacristea46 1

01.01.2014, 22:30

te rog spune-mi cate grame are un plic de gelatina, eu folosesc vrac si vreau echivalentul in grame.

Pushaa 1

02.01.2014, 11:07

delicios

feliciatimisoara 1

13.06.2014, 09:23

nu-i cam mult zahar? eu pun la fiecare ou ,o lingura de zahar,o lingura de faina,etc in rest e bine!!!!!!!!merge cu orice fruct!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!