Tort tiramisu

de Gicuta69 in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 4369 vizualizari

 

Un desert usor si rafinat

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de mascarpone de 250 g
  • 1 pachet mare piscoturi(400 g)
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao neagra
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu:

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat .

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.

In crema de galbenusuri incorporam mascarponele, apoi frisca batuta, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Intr-o forma de tort cu inel detașabil (23cm), asezam la baza si pe margini  pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema.  Pudram cu cacao.

Dam la rece pentru 2- 3 ore. Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Piscoturile de pe margine le putem aseza ca atare , fara sa le insiropam.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort tiramisu 388641
retete culinare - Tort tiramisu 388642
retete culinare - Tort tiramisu 388643
retete culinare - Tort tiramisu 388644
retete culinare - Tort tiramisu 388645
retete culinare - Tort tiramisu 388646
retete culinare - Tort tiramisu 388647
retete culinare - Tort tiramisu 388648
retete culinare - Tort tiramisu 388650
retete culinare - Tort tiramisu 388651
retete culinare - Tort tiramisu 388652

COMENTARII (14)

Bunica 1

29.06.2015, 17:25

Ce-mi place!

diaconta 1

29.06.2015, 21:27

Nu cred ca este cineva care sa faca mofturi la asa ceva

Xandrinne 1

29.08.2015, 08:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18