Tort tiramisu cu zahar aurit

de ianculubita in Torturi, 9 Dec 2014 | 1494 vizualizari

 

Am ramas "fixata"cu foita de aur comestibila pe care am vazut-o la Master chef si de cate ori am fost pe la copii in Italia sau Franta mereu ma uitam dupa ea;in schimb am gasit acest zahar aurit,care se foloseste tot la ornat
Pentru ca tot au venit copiii intr-o scurta vacanta(cu treburi),si pentru ca tot s-a nimerit sa fie si ziua Mihaelei,i-am intampinat cu acest tort in care am folosit zaharul aurit
A fost facut in graba dar alta data-l voi pune in valoare mai bine.
De asemenea tot cu acest tort vin si in intampinarea voastra!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri zahar
  • 1 cana cu cafea proaspat facuta
  • 2 linguri cacao
  • zahar aurit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu cu zahar aurit:

Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea amestecata cu Amaretto ,deasupra crema, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se termina, ultimul rand fiind crema. Se lasa la frigider pana a doua zi cand se scoate inelul, se pune un sablon si se pudreaza cu cacao si zaharul aurit.

Se taie apoi si se serveste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356288
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356289
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356290
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356291
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356292
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356293
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356294
retete culinare - Tort tiramisu cu zahar aurit 356295

COMENTARII (15)

ianculubita 1

10.12.2014, 08:21

Multumesc!!

babi5 1

11.12.2014, 15:47

Un mare,mare like

ianculubita 1

13.12.2014, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S