Tortilla de patatas cu ardei si branza

de LauraO in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2011 | 3685 vizualizari

 

Cineva imi vorbea zilele trecute despre bucataria mexicana si spaniola, despre tortilla, paella si frittata. Asa ca m-am ales cu the biggest craving ever pe care a trebuit sa o domolesc right away.

Si cum era o situatie de urgenta, am ales o reteta usoara, rapida si satioasa ce aduce o parte din aromele din Peninsula Iberica: tortilla de patatas.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 ceapa medie taiata julien
  • 1 ardei kapia taiat marunt
  • 1 cartof mare
  • branza de burduf sau orice alta branza care se topeste
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas cu ardei si branza:

Un cartof mare curatat si taiat felii subtiri se rumeneste intr-o tigaie neaderenta in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit bine pe ambele parti, feliutele de cartof se scot si se lasa la scurs pe un servetel. In aceasi tigaie se pun la calit o ceapa medie taiata julien, feliute de ardei kapia si doi catei de usturoi feliati. 5 minute la foc mediu sunt de ajuns sa inmoaie ceapa si ardeiul.

Intre timp se bat 5 oua, in care adaugam sare, piper, o legatura mica de patrunjel, tocata si branza. Eu am pus niste resturi de branza de burduf, pe care le-am maruntit cu mana.

  Scoatem din tigaie legumele calite, daca mai e nevoie, mai adaugam putin ulei si aranjam in tigaie feliile de cartofi, una langa alta. Deasupra punem ceapa si ardeiul si amestecul de oua. Se gateste la foc mediu cam 5 minute, pana se coaguleaza ouale si compozitia se desprinde de pe marginile tigaii. Cu ajutorul unei farfurii putem intoarce tortilla, astfel incat sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Eu insa nu am reusit, asa ca am lasat-o in cuptor 5 minute, cu tot cu tigaie pana s-a rumenit la suprafata.

  Se scoate si se pune int-o farfurie, se taie felii ca la pizza si se serveste atat calda, cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Pentru ceva savoare in plus, se poate prepara un sos din 4 linguri iaurt, o lingura de smantana, un catel de usturoi zdrobit, o lingura de zeama de lamaie, patrunjel tocat si sare, amestecate impreuna.

RETETA IN IMAGINI

Tortilla de patatas cu ardei si branza-0
Tortilla de patatas cu ardei si branza-1
Tortilla de patatas cu ardei si branza-2

COMENTARII (6)

Lau

Lau 1

09.02.2011, 16:41

si eu fac dar pun mai multi cartofi iese mult mai buna,asa se face in spania cartofi sa fie cel putin cat ouale la numar ,sper ca nu te superi

LauraO

LauraO 1

10.02.2011, 20:09

@ LUK multumesc!
@Onesta O idee geniala, multumesc de sfat!
@ sufletista E delicioasa cu mai multi cartofi, stiu foarte bine asta, insa cand e vorba de silueta, less is more, nu?

Ina

Ina 1

06.07.2013, 21:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!