Tortulet aromat cu cirese si ricotta

de anca_rm in Torturi, 14 Iul 2016 | 588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 1/2 praf de copt
  • praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • fructe
  • frunze lamaita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet aromat cu cirese si ricotta:

Separam galbenusul de albus.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.

Adaugam galbenusurile, ghimbirul ,coaja de lamaie si omogenizam bine .

Cele 6 linguri de faina  le amestecam cu praful de copt si incorporam .

Eu am forme de tort de dimensiune mica (10 cm diametru).

Am impartit aluatul in forme si am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute (facem testul scobitorii)

Lasam la racit .

Pana se racesc blaturile facem crema .

Mascarponele impreuna cu ricotta le amestecam cu zaharul pudra si cu frunzele de lamaita tocate marunt.

Cu un pos sau pompa de ornat punem umplutura pe blat , iar deasupra asezam fructe de sezon : cirese, coacaze, zmeura.

Putem sa punem blat peste blat sau le putem lasa sub forma de tarte individuale .

Dam la rece si servim cu drag .

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-0
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-1
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-2
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-3
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-4
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-5
Tortulet  aromat cu cirese si ricotta-6

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.07.2016, 23:45

Wow! Ce minunatie!

Stefania1964

Stefania1964 1

15.07.2016, 13:05

ce tort frumusel si delicios!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

15.07.2016, 13:13

frumos tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!