Trandafiri cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Apr 2010 | 4465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.(ca in img).Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc(sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda).Se pudreaza cu zahar si scortisoara dupa ce s-au racit.

Sunt deliciosi!

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Trandafiri cu mere 28918
retete culinare - Trandafiri cu mere 28919
retete culinare - Trandafiri cu mere 28920
retete culinare - Trandafiri cu mere 28921
retete culinare - Trandafiri cu mere 28922
retete culinare - Trandafiri cu mere 28923
retete culinare - Trandafiri cu mere 28924
retete culinare - Trandafiri cu mere 28925
retete culinare - Trandafiri cu mere 28926
retete culinare - Trandafiri cu mere 28927

COMENTARII (5)

Miha 1

27.04.2010, 16:02

Ce frumosi ti-au iesit!

nadina73 1

27.04.2010, 23:11

super bitza 5 furcu de la mine

adry88 1

07.07.2011, 17:10

ce bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21