Varza cu smantana si sunca afumata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 6 Dec 2018 | 3852 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie.
De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut.
Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza proaspata
  • 125 g sunca afumata taiata bucatele (facultativ)
  • 200 g smantana
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulin de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu smantana si sunca afumata:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati ceapa si morcovul.

Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.

Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.

Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Puneti varza peste ceapa si sunca. 

Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.

Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.

Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.

Serviti cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu smantana si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

07.12.2018, 20:01

Cred ca a iesit foarte buna!

Panacris 1

08.12.2018, 17:06

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj