AdriiAdi

1

Bucataras
incepator

Rosiorii de Vede

Bucataras din 19.02.2013

RETETE13
PRIETENI21
Retete / Dulciuri

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 3 Mar 2013

Prepari zaharul ars intr o tigaie de teflon pana devine maroniu. Iei o forma si tapetezi marginile acesteia cu zaharul ars (operatiune care se desfasoara mai repede) si lasi sa se racoreasca. Intre timp bati cele 10 oua cu zaharul pudra pana obtii o spuma si adaugi laptele putin cate putin...

Gogosi

In Dulciuri la 23 Feb 2013

Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte. Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un...

Mini chec pufos cu ciocolata

In Prajituri la 22 Feb 2013

Mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o spuma omogena,in care nu se mai simt cristalele de zahar Adaugi treptat ouale si coaja de lamaie, mixezi in continuare pana se dizolva zaharul. In aceasta compozitie incorporezi faina cernuta cu...

Tort cu frisca

In Torturi la 22 Feb 2013

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina .  realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri. bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand...

Baton cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Feb 2013

Decongelezi aluatul fraged la temperatura camerei. Il pui pe planseta si il mai intinzi un pic. Il tai in 4-6 bucati . Fiecare bucatica de aluat o ungi cu ciocolata , o rulezi apoi o ungi cu putin ulei pe toata suprafata. Pui batonasele intr-o tava cu forme dreptunghiulare unse cu...

Placinte cu mere si dovleac

In Prajituri la 20 Feb 2013

mai intai faci aluatul : pui faina intr un castron mai mare, faci in centru o adancitura si in ea dizolvi drojdia cu laptele caldut , zaharul,ouale,arome,sarea, otetul si osanza topita. Framanti pana se desprinde de pe degete. merele le cureti de coaja ,le speli , le dai pe razatoarea mare...

Tort diplomat

In Torturi la 20 Feb 2013

Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece. Separi albusurile de galbenusuri (  eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) . Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati...

Chec marmorat

In Prajituri la 19 Feb 2013

Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu praful de sare, galbenusurile le freci cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat. Pui galbenusurile si faina peste bezeaua de albusuri amestecand usor. imparti compozitia in doua castroane si in unul adaugi cacaoa. Torni compozitiile in tava,...

Afisate 1 - 8 din 8 retete    

Postari recente

publicat la 03.03.2013

Crema de zahar ars

publicat la 03.03.2013

Ciorba de pui

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]