Tort cu frisca

de AdriiAdi in Torturi, 22 Feb 2013 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • ciocolata alba patratele
  • 1 plic gelatina transparenta
  • un spray de frisca
  • 25 ml frisca lichida
  • un intaritor de frisca
  • fructe ( capsune din compot, kiwi, struguri rosii, mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . 

realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.

bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.

il coci aprox 25 de min.

il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul  este gata.

bati frisca cu intaritorul si o dai la rece

dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.

acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )

pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.

apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe  ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.

pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.

TIPS-URI

1

eu am facut tortul asta cand am fost la viitorii nasi ,deci am fost la o cofetarie si am cumparat farfuria din carton si o cutiuta speciala pt tort. este mult mai comod de transportat  si la sfarsit nu mai trebuie sa iti ceri platoul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

MIUTA 1

22.02.2013, 14:39

Super bun

marcela13 1

22.02.2013, 16:47

Buna! Poti sa imi spui, te rog, cu ce crema ai scris textul?! Multumesc

Merisor 1

22.02.2013, 17:22

ce frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inima pentru bucatarasi