Tort diplomat

de AdriiAdi in Torturi, 20 Feb 2013 | 3795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg frisca lichida
  • 5 oua
  • 5 pliculete gelatina
  • 3 pliculete intaritor de frisca
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • fructe - portocale (din care folosesti doar miezul feliutei, adica indepartezi pielita ) kiwi , banane
  • ciocolata si fulgi de cocos pt ornat
  • stafide
  • rom esenta
  • zahar 200 gr
  • o cutie compot de ananas
  • 200 ml lapte
  • un pachet piscoturi cu ou
  • o ceasca cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Bati 1 kg de frisca cu mixerul cu 150 gr zahar si 2 intaritoare de frisca apoi o dai la rece.


Separi albusurile de galbenusuri ( eu folosesc doar albusurile dar se folosesc si galbenusurile daca vrei) .


Pui la inmuiat gelatina in sucul de ananas . Dupa ce s-a inmuiat gelatina bati albusurile spuma si pe baie de aburi impreuna cu laptele omogenizezi adaugand si gelatina inmuiata + 3 plicuri de zahar vanilat .


Ai grija dupa ce ai adaugat gelatina sa nu mai tii mult pe aburi caci cea din urma se distruge.


Acest preparat dupa ce s-a racorit il bagi in frigider .


Intre timp cureti fructele si le tai cat mai marunt posibil si pui stafidele la inmuiat in putina apa calduta si rom.


Acum verifici daca s-a intarit suficient compozitia cu albusurile si o incorporezi in cea de frisca batuta spuma tare.


O sa fie nevoie de o cratita de vreo 4.5 sau 5 kg tapetata cu folie alimentara .


Rand pe rand piscoturile inmuiate in cafea la aranjezi pe margine si adaugi compozitia de mai devreme in care ai adaugat fructele si stafidele si ananasul taiat, iar dupa ce ai terminat mai pui un rand de piscoturi deasupra compozitiei.


Il bagi la frigider pana a 2-a zi


iei un platou intins cat marginea cratitei si il pui deasupra ei. Cu usurinta su indemanare rastorni continutul . voila`.....


Aveti nevoie de 500 gr frisca batuta cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si cel de intaritor de frisca si 50 gr zahar si mixezi o spuma tare. O mai dai la rece o vreme si cu ea ornezi tortul si il decorezi cu ciocolata si fulgi de cocos colorati .


Tortul este inalt si stabil pe farfurie, iti ajunge sa servesti pe toata lumea .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

20.02.2013, 10:14

foarte bun

AdriiAdi 1

20.02.2013, 11:31

da asa este si frumos si bun....dar este si foarte inalt !

Rocsi 1

20.02.2013, 14:38

YAmiii!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars