Tort de clatite

de Poliana in Torturi, 28 Mai 2012 | 4119 vizualizari

 

Cine nu iubeste clatitele?

Eu ma declar suporter infocat, se vede asta si dupa culoarea capsunilor, nu?

Daca e vorba de clatite, atunci cu ciocolata sa fie, sau cu branza?...ma mai gandesc.

De data aceasta am ales clatitele cu ciocolata, multa ciocolata...intr-o prezentare festiva.

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 6 oua
  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Crema ganache
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml smantana de gatit
  • 1 lg lichior amaretto
  • Crema de ciocolata si amaretto
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 lg smantana
  • 120 gr branza de vaci
  • 6 lg lapte condensat
  • 100 gr nuci
  • 2 lg cacao neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg lichior amaretto
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Pentru clatite:


Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin juma' de ora.


Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 23 cm, asa am folosit eu dar voi puteti sa le faceti de ce dimensiune doriti. Se lasa clatitele la odihnit :)


Crema ganache:


Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe foc impreuna cu smantanile :P. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, fara a fierbe insa, apoi se lasa la racit. Intre timp ne apucam de crema numarul doi...mmm...


Crema de ciocolata amaretto:


Branza se mixeaza cu smantana pana se obtine o crema fina, se adauga laptele condensat si ciocolata topita, apoi alunele si cacaoa. La farsit se adauga lichiorul amaretto pentru a-i intregi ansamblul de arome :P


Se lasa la racit pana pregatim frisca.


Frisca se bate tare cu o lingurita zahar vanilat si se incorporeaza usor in crema.


Pe un platou, sau farfurie mai lata, depinde ce aveti...se pune o clatita, se unge cu crema ganache, apoi se pune un strat de crema amaretto. Operatiunea se repeta pana la epuizarea clatitelor sau pana va plictisiti :))


Eu am fost salvata de devoratorii de clatite din jurul meu care au avut grija sa nu-mi dea mult de lucru :)


Tortul se orneaza cu crema ganache ramasa si se pudreaza cu cacao. Eu am renuntat la cacao, si am inlocuit-o cu capsuni delicioase.


Este intr-adevar o retata care ia ceva timp si rabdare, dar va asigur ca e delicioasa si merita facuta ;)


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Bya Ralu 1

03.06.2012, 21:16

ce bunatate

Valclaudia 1

25.08.2012, 22:49

mmmmmmmmm ....

babi5 1

07.10.2014, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata si vanilie