Desert tort Cifra

de Bya Ralu in Torturi, 16 Sep 2021 | 793 vizualizari

 

 
Reteta este preluata de la Jamila si adaptata dupa ideea mea

 

INGREDIENTE

Pentru o cifra Blat

  • 250 gr faina
  • 140 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema si sirop

  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • colorant rosu
  • 200 ml apa+50 gr zahar tos+esenta vanilie

cuburi de ciocolata,frunze de menta,fructe proaspete

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cifra:

Pentru cifra 3 pregatim blatul.

Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine.

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga peste celalalte ingrediente si se amesteca bine.

O forma de silicon de cifra 3 se tapeteaza cu putina faina sa nu se lipeasca tot blatul, se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

Se lasa sa se raceasca,  iar, in cazul meu am refolosit forma de silicon pentru al doilea blat .

Se pregateste siropul, se pune apa impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pe foc, se lasa sa se topeasca zaharul si se lasa la racit.

Pentru crema - se amesteca cutia de mascarpone cu smantana pentru frisca ambele scoase de la frigider, se pune si esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine.

Intr-un castron se pun cateva linguri de crema, putin colorant si se mixeaza bine.

Blatul se taie la jumatate, se insiropeaza bine si se orneaza cu crema, cu forma dorita. Deasupra se pune cealalta bucata de blat, se insiropeaza si se orneaza cu crema ramasa.

Deasupra se decoreaza cu bucati de ciocolata, fructe proaspete, dupa cum doriti!

Daca aveti nevoie de 2 cifre se dubleaza ingredientele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cifra" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata