Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe...
Pestele
Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei.
Se tavaleste pestele prin faina,apoi se introduce in uleiul infierbantat pentru prajire.
Lasam pestele sa se...
Pastravii se cresteaza pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os. Se sareaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca.
Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi morcovul taiat rondele si feliile de lamaie.
Pestele se pune deasupra legumelor...
Scrumbie marinata la borcan
Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe...
Chefal (prajit) cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se portioneaza si se sareaza.Faina cernuta se amesteca (facultativ) cu boia de ardei. Se tavaleste pestele prin faina,apoi se introduce in uleiul infierbantat pentru prajire. Lasam pestele sa se...
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin
Pastravii se cresteaza pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os. Se sareaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca. Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi morcovul taiat rondele si feliile de lamaie. Pestele se pune deasupra legumelor...