Sarmale cu carne si cimbru

de Patricia Iordache in Porc, 18 Iul 2013 | 9975 vizualizari

 

Cred ca nu-si au rost cuvintele. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate;
  • 500 gr. carne de porc tocata;
  • 60 gr. orez;
  • 2 cepe mici;
  • 4-5 linguri bulion;
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat;
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat (pentru compozitia de carne);
  • 3 foi de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • 2-3 linguri de untura (la temperatura camerei);
  • aproximativ 1-1.5 l. apa (cat sa acopere sarmalele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne si cimbru:

Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.


Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim de sare, piper, punem si ceapa tocata foarte marunt si presaram cimbru proaspat tocat. Amestecam totul foarte bine si ne apucam de format sarmalutele.


Luam o frunza de varza murata, punem in partea de jos a frunzei o gramajoara de carne, rulam bine si introducem marginile in interior astfel incat sarmaua sa nu se desfaca in urma fierberii. Procedam asa cu toata compozitia de carne.


Intr-un vas de lut, asezam un strat subtire de varza murata tocata, apoi asezam concentric, sarmalutele formate. Cand s-a terminat primul start de sarmalute adaugam din loc in loc foile de dafin, bulionul si crengutele de cimbru proaspat.


Alcatuim alt strat de sarmale si terminam cu un strat de varza murata tocata marunt. Acoperim totul cu apa, punem untura aflata la temperatura canerei si asezam vasul pe flacara, la fiert.


Cand a inceput sa fiarba introducem totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 1-1.5 ore.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, ardei iute sau, daca va place, cu usturoi.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 35 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Dya Daniela Andrei 1

12.12.2013, 16:41

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:19

babi5 1

12.06.2014, 06:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman