Prajitura cu pere intregi si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Sep 2013 | 9799 vizualizari

 

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am gasit una pe placul meu la bucataras Pasiune pentru bucatarie (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html). Am facut cateva schimbari fata de reteta originala si a iesit o prajiturica foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  •  6 oua;
  • 300 gr. zahar (dar merge si 250 gr. daca nu va place foarte dulce);
  • 100 gr. unt;
  • 350 gr. faina;
  • 20 gr. praf de copt;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 5-6 pere bine coapte;
  • un praf de scortisoara;

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere intregi si scortisoara:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.

Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.

Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand astfel incat sa nu avem cocoloase. Vom obtine o compozitie care nu va curge peste spatiul liber, daca dam cu degetul pe dosul lingurii (vedeti poza).

Tapetam o forma cu hartie de copt (a mea are diametrul de 21 cm) si turnam o parte din compozitie astfel incat sa putem avea o baza pentru fixarea perelor intregi.

Curatam de coaja perele, lasandu-le cu codita.

Punem perele din loc in loc in forma, pudram perele cu scortisoara si apoi completam cu restul de compozitie (cu ajutorul unei linguri).

Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45-60 minute pana ce trece testul scobitorii.

Scoateti din forma si indepartati cu grija hartia de copt.

Lasati sa se raceasca si portionati.

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pere foarte coapte va recomand ca inainte de a le pune in aluat, sa le fierbeti cateva minute in apa cu putin zahar pentru a se muia putin.

2

Verificati cu scobitoarea partea din mijloc, nu doar marginile!

3

Partile de aluat de langa pere vor fi mai umede (asta nu inseamna ca vor fi crude)

4

Stropiti cu sos caramel sau sirop gros de fructe (eu am folosit caramel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere intregi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Corinuta 1

06.09.2013, 17:49

Cred ca e un deliciu!

Patricia Iordache 1

06.09.2013, 18:15

Fetelor...Costeo...intr-adevar, e un deliciu!!

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:40

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si pere