Prajitura cu pere intregi si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Sep 2013 | 4707 vizualizari

 

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am gasit una pe placul meu la bucataras Pasiune pentru bucatarie (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html). Am facut cateva schimbari fata de reteta originala si a iesit o prajiturica foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  •  6 oua;
  • 300 gr. zahar (dar merge si 250 gr. daca nu va place foarte dulce);
  • 100 gr. unt;
  • 350 gr. faina;
  • 20 gr. praf de copt;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 5-6 pere bine coapte;
  • un praf de scortisoara;

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere intregi si scortisoara:

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.

Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.

Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand astfel incat sa nu avem cocoloase. Vom obtine o compozitie care nu va curge peste spatiul liber, daca dam cu degetul pe dosul lingurii (vedeti poza).

Tapetam o forma cu hartie de copt (a mea are diametrul de 21 cm) si turnam o parte din compozitie astfel incat sa putem avea o baza pentru fixarea perelor intregi.

Curatam de coaja perele, lasandu-le cu codita.

Punem perele din loc in loc in forma, pudram perele cu scortisoara si apoi completam cu restul de compozitie (cu ajutorul unei linguri).

Punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 45-60 minute pana ce trece testul scobitorii.

Scoateti din forma si indepartati cu grija hartia de copt.

Lasati sa se raceasca si portionati.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pere foarte coapte va recomand ca inainte de a le pune in aluat, sa le fierbeti cateva minute in apa cu putin zahar pentru a se muia putin.

2

Verificati cu scobitoarea partea din mijloc, nu doar marginile!

3

Partile de aluat de langa pere vor fi mai umede (asta nu inseamna ca vor fi crude)

4

Stropiti cu sos caramel sau sirop gros de fructe (eu am folosit caramel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere intregi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere intregi si scortisoara-0
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-1
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-2
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-3
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-4
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-5
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-6
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-7
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-8
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-9
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-10
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-11
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-12
Prajitura cu pere intregi si scortisoara-13

COMENTARII (40)

Corinuta

Corinuta 1

06.09.2013, 17:49

Cred ca e un deliciu!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

06.09.2013, 18:15

Fetelor...Costeo...intr-adevar, e un deliciu!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:40

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!