MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE952
PRIETENI411
Retete

Desert gogosi pufoase

In Prajituri la 7 Mar 2021

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros. Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.   Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja...

Tocana de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 6 Mar 2021

Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.   Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min.   Se pun ardeii, vegeta, boia afumata, piper, apa si se fierbe 10...

Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

In Prajituri la 24 Ian 2021

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...

Salata orientala de cartofi cu ardei copt

In Salate la 24 Ian 2021

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la dezghetat si apoi se taie patrate marunte.   Castravetii se taie in bucati mici.   Intr-un...

Snitele de cartofi

In Mancaruri de legume la 24 Ian 2021

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca cartofii cu sunca, cascavalul, faina, ouale, mararul, vegeta, piper, sare dupa gust. Din compozitia...

Cometti rigati cu branza de burduf si smantana la cuptor

In Paste la 23 Ian 2021

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale. Se amesteca pastele cu amestecul de branza si se omogenizeaza bine. Se unge un vas...

Mamaliga impanata

In Porc la 23 Ian 2021

Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii de 1-1,5 cm. Se pune in vas un strat de mamaliga si se acopera cu costita si carnatii prajiti....

Ciorba de fasole uscata cu afumatura

In Ciorbe la 23 Ian 2021

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp. Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora....

Desert orez cu lapte, rom si stafide

In Dulciuri la 18 Ian 2021

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora. Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului. Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se toarna laptele si se amesteca. Se pune capacul si se seteaza pe...

Snitele clasice cu piure de cartofi

In Porc la 17 Ian 2021

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta farfurie se bat ouale si se...

Desert chec cu ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2021

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit. Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine. Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza....

Aperitiv quiche a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2021

Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana. Se presara piper si sare daca este nevoie. Se adauga cascavalul si...

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2021

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm. Se pun in tava...

Aperitiv cu ficatei si bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2021

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...

Sarmale in foi de varza acra

In Porc la 12 Ian 2021

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie. Se adauga 2 linguri cu...

Friptura de Craciun la tava

In Porc la 12 Ian 2021

Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in tava pe toata suprafata. Se introduce in cuptor pentru 1 ora - 1,5 ore. Se intoarce de mai multe...

Desert tort 10 ani

In Torturi la 9 Noi 2020

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se...

Sarmale in frunze de vita de vie

In Porc la 9 Noi 2020

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat. Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei....

Mancare de pulpe de pui cu ardei copt

In Pui la 9 Noi 2020

Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se scot pulpele, se adauga ceapa curatata si taiata marunt si se caleste 5 minute. Se presara...

Coaste de miel cu bere la cuptor

In Oaie la 8 Noi 2020

Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe ambele parti. Se pune berea si se stropesc si coastele. Se introduce tava cucoastele de miel...

Salata shaorma

In Pui la 8 Noi 2020

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici. Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei. Se scot si se sareaza.  ...

Desert crumble cu prune

In Prajituri la 8 Noi 2020

Prunele se spala dupa care se scot samburii si se taie in sferturi. Prunele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit 4). Se imparte amestecul de prune in cele patru forme uniform.   Se amesteca intr-un...

Hrean in otet

In Muraturi la 7 Noi 2020

Radacinile de hrean se curata, se spala si se usuca. Se dau prin razatoarea cu gauri mici, cu grija ca se lasa cu plans. Se pune hreanul in borcane. Eu am folosit borcane mai mici. Se pune pe foc apa, otetul, sarea, zaharul si se fierbe 2 minute dupa ce da in clocot. Se toarna...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 7 Noi 2020

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...

Compot de gutui pentru iarna

In Sirop / Compot la 7 Noi 2020

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult...

Ghiveci de toamna

In Mancaruri de post la 6 Noi 2020

Vanata se spala si se taie patrate fara a o curata. Dovlecelul se curata si se taie patrate. Cartofii se curata si se taie patrate. Fasolea se curata de codite, se rupe bucati si se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata si...

Fasole boabe facaluita

In Mancaruri de post la 6 Noi 2020

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara. Se pune la fiert in oala sub presiune in apa cu vegeta. Cand este fiarta, se strecoara si se lasa la racit. Se pune in robot si se mixeaza, adaugand usturoiul pisat si 100 ml ulei pana rezulta o pasta cremoasa. Se potriveste de sare si se pune...

Desert rulada cu mere si nuca

In Prajituri la 6 Noi 2020

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute. Se da la o parte si se lasa la racit . Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru...

Farfale cu biscuiti, nuca si stafide

In Farfalle la 23 Oct 2020

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit.   Cand este rece se amesteca cu zaharul, scortisoara si nuca macinata.   Stafidele se pun la inmuiat in rom pentru 30...

Farfalle cu biscuiti

In Farfalle la 23 Oct 2020

Biscuitii se sfarama la robot pana ajung la consistenta pesmetului. Biscuitii sfaramati se rumenesc cu 30 g de unt pana devine auriu si se lasa la racit. Cand este rece, se amesteca cu zaharul si scortisoara. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se trec pe sub jet...

Afisate 1 - 30 din 952 retete    
BUNATATI PENTRU SARBATORILE PASCALE

Postari recente

publicat la 07.03.2021

Desert gogosi pufoase

publicat la 06.03.2021

Tocana de cartofi cu carnati

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro