MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE952
PRIETENI380
Retete / Mancaruri cu carne

Tocana de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 6 Mar 2021

Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.   Ceapa se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min.   Se pun ardeii, vegeta, boia afumata, piper, apa si se fierbe 10...

Mamaliga impanata

In Porc la 23 Ian 2021

Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii de 1-1,5 cm. Se pune in vas un strat de mamaliga si se acopera cu costita si carnatii prajiti....

Snitele clasice cu piure de cartofi

In Porc la 17 Ian 2021

Pulpa de porc se curata, se spala foarte bine, se usuca si se taie felii. Se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente. Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta farfurie se bat ouale si se...

Sarmale in foi de varza acra

In Porc la 12 Ian 2021

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie. Se adauga 2 linguri cu...

Friptura de Craciun la tava

In Porc la 12 Ian 2021

Bucatile de carne de porc se taie felii de 1,5-2 cm. Se pune uleiul intr-o tava si se pun bucatile de carne de porc. Se presara cu sare, piper si boia pe ambele parti. Se toarna apa in tava pe toata suprafata. Se introduce in cuptor pentru 1 ora - 1,5 ore. Se intoarce de mai multe...

Sarmale in frunze de vita de vie

In Porc la 9 Noi 2020

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, pasta de tomate, condimente si se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se lasa la dezghetat. Se ia o frunza, se pune carne in zona coditei, se pliaza lateralele si se ruleaza strans pana la varful frunzei....

Mancare de pulpe de pui cu ardei copt

In Pui la 9 Noi 2020

Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se scot pulpele, se adauga ceapa curatata si taiata marunt si se caleste 5 minute. Se presara...

Coaste de miel cu bere la cuptor

In Oaie la 8 Noi 2020

Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe ambele parti. Se pune berea si se stropesc si coastele. Se introduce tava cucoastele de miel...

Salata shaorma

In Pui la 8 Noi 2020

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici. Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei. Se scot si se sareaza.  ...

Varza calita picanta

In Porc la 2 Aug 2020

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti. Se scot...

Snitele din parizer

In Porc la 7 Iun 2020

Parizerul se decojeste si se taie felii mai groase. Ouale se bat cu sare si piper. Faina si pesmetul se pun in cate o farfurie. Parizerul se da prin faina, ou batut si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele  parti. Se scot pe hartie absorbanta. Se mananca calde...

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

In Pui la 4 Iun 2020

Pulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C,...

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

In Mancaruri cu carne la 29 Mar 2020

Se toaca ceapa solzisori si se pune intr-un castron. Se presara sare si se toarna otet si apa in proportii egale. Se acopera cu folie si se tine la frigider cel putin 5 ore. Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper,...

Mancare de inimi si pipote cu ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express

In Pui la 15 Mar 2020

Inimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine. Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt. Se canecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Expres la o sursa de curent. Se apasa functia BROWN/SAUTE, se selecteaza 10 minute si se...

Friptura de Craciun

In Porc la 15 Ian 2020

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 4-5 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne. Se pune putina apa si se prajesc bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc. Se presara cu boia, cimbru,...

Snitel crocant din pulpe de pui

In Pui la 26 Sep 2019

Pulpele de pui se curata, se spala foarte bine si se usuca. Pulpele de pui se bat cu ciocanul de snitele, se pun pe o farfurie si se presara cu condimente.   Se pun unele peste altele si se tin in frigider 30 de minute. Intr-o farfurie se pune faina. In alta farfurie se bat ouale...

Scrob de oua cu ficat de porc

In Ficat la 26 Sep 2019

Bucatile de ficat prajit se taie cuburi potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin bucatile de ficat, intorcand pe toate partile. Cand sunt rumenite pe toate partile, se sparg ouale direct in tigaie. Se presara imediat sare si piper. Se amesteca usor toate...

Piept de pui cu crusta de cipsuri

In Pui la 24 Sep 2019

Pieptul se curata, se spala foarte bine si se taie fasii potrivite. Se pun in marinada, se amesteca bine, se acopera si se tin la frigider o ora. Intr-o farfurie se pun 100g faina. In alta farfurie se bat ouale si se pune sare si piper. In a treia farfurie se amesteca pesmetul cu...

Tocanita de pui cu ardei

In Pui la 18 Iun 2019

Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari sau se scoate din congelator, cazul meu. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si pulpele si se calesc 10 minute, pana se albesc pe ambele parti. Se pune...

Mancare de pui cu masline

In Pui la 19 Mai 2019

Pulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de pulpa pana se albesc.   Se adauga...

Mancare de varza murata

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2019

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul, partea cu grasime si sorici, se taie bucati de 2-3 centimetri. Intr-o cratita se pune uleiul,...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 7 Ian 2019

Pulpele se curata si se bat cu ciocanul ca la snitele intre doua folii alimentare. Se pun pe o farfurie si se presara cu sare si piper. Celelalte ingrediente se toaca marunt, iar cascavalul se rade prin razatoarea mare. Se amesteca intr-un castron cu un ou, sare si piper pana la...

Cotoroage - racituri din Banat

In Porc la 5 Ian 2019

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma. Se pune la fiert cu o...

Saramura de pui

In Pui la 2 Ian 2019

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara. Se...

Chiftele in bacon

In Porc la 2 Ian 2019

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua. Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper...

Cartofi taranesti la cuptor

In Porc la 2 Ian 2019

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi. Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame....

Pulpe de pui cu ceapa rosie si portocale

In Pui la 17 Dec 2018

Pulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine cu amestecul de condimente. Ceapa se curata, se taie bucati mari si se pune in tava. Portocala...

Pulpe de pui marinate la gratar

In Pui la 14 Dec 2018

Pulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acopetite cu folie alimentara. Se...

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

In Ficat la 13 Dec 2018

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.   Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.   Se acopera castronul si se tine la frigider minim 4 ore.   Dupa fragezire, se scoate intr-o...

Hamburgeri de casa

In Mancaruri cu carne la 22 Oct 2018

Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute. Se lasa la frigider 1 ora. Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati. Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe...

Afisate 1 - 30 din 185 retete    
CONCURS CULINAR - BUCATARASUL LUNII

Postari recente

publicat la 07.03.2021

Desert gogosi pufoase

publicat la 06.03.2021

Tocana de cartofi cu carnati

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele simple

de Lau 9

la 20:14

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro