Sarmale in foi de varza acra

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2021 | 611 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate mari
  • 4 cepe
  • 1 cana de orez
  • 500g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • 400g pasta de tomate
  • foi dafin
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.


Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore


Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.


Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.


Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.


Se pune la racit.


Afumatura scarita si costita se taie felii.


Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.


Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.


Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).


Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.


Se pun felii de costita afumata si se mai pune un strat de sarmale si scarita afumata in mijloc.


Deasupra se pune un strat de varza tocata.


Se face un amestec din pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.


Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.


Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.


Se consuma cu smantana si mamaliga si neaparat cu un pahar de vin bun.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.01.2021, 19:45

Noi nu am facut sarmale la sarbatori, dar as manca acum doua, mai ales daca sunt fierbinti!

Ancutsa 1

22.01.2021, 20:14

Gustoase!

MotanLaOale 1

22.01.2021, 21:47

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Martisor
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taco mexican

ieri la 22:09

Fursecuri de Martisor

ieri la 20:16

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

de Rocsi 9

ieri la 19:04

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor