Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

de nico15 in Porc, 25 Mai 2017 | 268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ceafa
  • ulei
  • praf de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • ceapa
  • piper rosu
  • 500g (5 cartofi aproximativ)
  • unt
  • rozmarin
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper:

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper. Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin.


Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma. Lasam 10 minute, dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem forma, adaugam hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus, pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.


Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.

Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece. Dupa expirarea timpului, luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti, pana prinde culoare carnea. Dupa aceea, vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea, o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare.


Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam, iar peste adaugam juice-ul din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient, strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba.


La final, in sosul rezultat, adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper, asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate. Retetei ii trebuie destul de mult timp de pregatire, datorita marinarii carnei, dar puteti sa puneti carnea mai devreme la marinat si va veti calcula bine timpul de preparare. Este un deliciu. Pofta buna!


www,reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

oanapl 1

25.05.2017, 15:06

Foarte bun!

dantes 1

26.05.2017, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume