Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

de nico15 in Porc, 25 Mai 2017 | 1993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ceafa
  • ulei
  • praf de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • ceapa
  • piper rosu
  • 500g (5 cartofi aproximativ)
  • unt
  • rozmarin
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper:

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin.

Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma. Lasam 10 minute, dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem  forma, adaugam hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus, pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.

Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece. Dupa expirarea timpului, luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti, pana prinde culoare carnea. Dupa aceea, vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea, o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare. 

Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam, iar peste adaugam juice-ul din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient, strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba. 

 La final, in sosul rezultat, adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper, asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate.  Retetei ii trebuie destul de mult timp de pregatire, datorita marinarii carnei, dar puteti sa puneti carnea mai devreme la marinat si va veti calcula bine timpul de preparare. Este un deliciu. Pofta buna!

www,reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu muschiulet si afumatura