RODIMUR

5

Bucataras
senzational

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE632
PRIETENI121
Retete

Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale

In Prajituri la 18 Noi 2019

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de limetă, iar când compoziția este bine legată, se adaugă, ”în ploaie”...

Budinca de broccoli, cu branzeturi

In Mancaruri de legume la 17 Noi 2019

Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute. Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă complet de apă. Se răzuiește telemeaua pe...

Ciorba de legume, cu broccoli

In Ciorbe la 16 Noi 2019

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și usturoiul, se...

Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

In Pizza la 8 Noi 2019

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute....

Pizza de casa

In Pizza la 6 Noi 2019

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp de 2-3 minute, până ce se absoarbe total în masa aluatului, devenit elastic și...

Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar

In Dulciuri la 4 Noi 2019

Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile.  Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă...

Garnitura de cus-cus, cu ciuperci

In Mancare copii la 3 Noi 2019

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază și se adaugă în tigaie, peste legumele călite. Se prepară ciupercile la foc mic, până...

Desert prajitura rasturnata cu pere

In Prajituri la 27 Oct 2019

Perele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de coji, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, după care, cu o linguriță, sau cu un dispozitiv special, se îndepărtează cotorul/semințele și partea tare, pietroasă/lemnoasă din mijloc. În tava de copt se...

Lasagna cu cartofi si branza sarata

In Lasagna la 26 Oct 2019

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici). Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează...

Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus

In Mancaruri de post la 24 Oct 2019

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se scurg de apă și se feliază. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se adaugă ciupercil...

Desert briose cu lamaie

In Prajituri la 21 Oct 2019

Untul se mixează cu zahărul tos și apoi se adaugă pe rând cele trei gălbenușuri și coaja răzuită de lămâie. Cele trei albușuri se mixează cu praful de sare și după ce au crescut în volum se adaugă vanilia și se continuă mixarea. Se adaugă albușurile...

Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza

In Salate la 20 Oct 2019

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert. Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Se curăță, se spală ceapa și se feliază. Se spală lămâia, se feliază pe...

Farfalle cu masline, in sos picant de rosii

In Farfalle la 19 Oct 2019

Pastele se fierb în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se...

Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur

In Pui la 17 Oct 2019

Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de...

Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc

In Ciorbe la 16 Oct 2019

Fasolea se alege, cu o zi înainte, se spală și se pune la înmuiat, cu apă rece. A doua zi, se aruncă apa în care s-a înmuiat fasolea, se adaugă altă apă și se dă oala la foc iute. Când apa începe să se coloreze și mai scade, se strecoară fasolea, se...

Desert prajitura rasturnata cu prune

In Prajituri la 15 Oct 2019

Prunele se spală, se scurg de apă și se taie în jumătăți, aruncându-se sâmburii. Untul se feliază și se pune pe fundul tăvii de copt. Se toarnă peste unt zahărul tos și apoi se așează jumătățile de prune, cu partea exterioară în sus.  Se...

Desert tarta cu prune

In Dulciuri la 10 Oct 2019

Din: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune într-o folie de unică folosință, se aplatizează și se dă la frigider pentru o oră....

Ciorba de legume, cu afumaturi

In Ciorbe la 10 Oct 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală,...

Desert muffins cu prune

In Prajituri la 9 Oct 2019

Se spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul și vanilia, până ce se omogenizează. Untul se...

Tarta aperitiv, cu branzeturi si carnaciori

In Mancaruri cu carne la 6 Oct 2019

Mai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider pentru cel puțin o...

Desert negresa cu nuci si crema mousseline

In Prajituri la 5 Oct 2019

Pentru blat se mixează untul cu 150 de grame de zahăr tos. Apoi se adaugă cele două linguri de cacao și nuca măcinată. Se încorporează cele două ouă întregi și se adaugă treptat făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Albușurile se bat spumă cu...

Lasagna cu carne de porc si ciuperci

In Lasagna la 3 Oct 2019

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se curăță ciupercile, se spală bine și se feliază. Carnea tocată se pune în tigaia cu ceapa și usturoiul și după ce se...

Ciorba de praz, cu legume si paste

In Ciorbe la 2 Oct 2019

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă fierbinte, când este cazul. Se desfac și se aruncă primele două foi de...

Pui crispy, cu piure cremos de cartofi

In Pui la 28 Sep 2019

Pieptul de pui se spală, se scurge bine de apă, se fasonează și se taie apoi fâșii, nu mai groase de 1 cm. Se mixează ouăle cu toate condimentele care sunt pe plac (sare, piper, boia de ardei, condimente pentru pui, oregano...) Fulgii de porumb se fărâmițează prin...

Desert crema de ciocolata, la pahar

In Dulciuri la 27 Sep 2019

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte. Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele. Compoziția se dă la foc mic și se...

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

In Supe la 25 Sep 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade, la fiert. Ceapa și...

Desert savarina uriasa din pesmet, cu frisca

In Dulciuri la 22 Sep 2019

Albușurile se mixează cu un praf de sare și cînd încep să crească în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă, fără a opri mixarea, pesmetul presărat ”în ploaie”. Se unge cu unt forma de copt și se tapetează cu...

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

In Porc la 16 Sep 2019

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin...

Salata de broccoli si cartofi

In Salate la 11 Aug 2019

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar când este gata, se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge bine. Măslinele se...

Supa de cartofi, cu taitei

In Supe la 11 Aug 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa și usturoiul se...

Afisate 1 - 30 din 632 retete    

Postari recente

publicat la 16.11.2019

Ciorba de legume, cu broccoli

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro