RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Articole

Copiii spun lucruri amuzante (2)

In Cu de toate, la: 27 Ian 2019

Ce este ministrul? -Ministru e un om care st ă pe scaun ș i le spune la al ț ii s ă facă cerere. (7 ani) -Ministru...

Copiii spun lucruri amuzante

In Cu de toate, la: 27 Ian 2019

” Replicile copiilor sunt mai bune decat bancurile. De departe lumea lor e mult mai plină de culoare și mai veselă! ” La ce foloseste steagul? Steagul folosește, că atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau...

Pericolul din formele de silicon

In Ustensile de bucatarie, la: 22 Ian 2019

 Conform unor studii de dată recentă, studii realizate pe baza unor teste efectuate pe 18 produse ale căror rezultate au apărut într-un articol din 18 ianuarie 2019, în cunoscutul ziar francez ”Le Monde”, unele forme din silicon, sau din metal antiaderent...

Consumul de ouă

In Alimente, la: 8 Sep 2018

  Ouăle, brânzeturile, produsele de patiserie sunt alimente pe care unii cred că e bine să le evităm, din cauza colesterolului. Cu toate acestea, ouăle nu au atâtea calorii, pe cât se crede: 60 kilocalorii/gălbenuș și 20 kilocalorii/albuș. Desigur, ouăle...

Legumele în patiserie

In Legume, la: 8 Sep 2018

  Toată lumea este de acord că e recomandabil să mâncăm legume de cel puțin două ori pe zi, dar puțini dintre noi le asociază cu preparatele dulci. În opinia majoritară, legumele sunt ingredientele preparatelor sărate, dar iată că, încet-încet, ele...

Focaccia, pâinea italiană, origini și variante

In Alimente, la: 1 Sep 2018

De câtva timp, în restaurante putem mânca focaccia și unele gospodine fac acasă această pâine italiană specială, înrudită cu pizza, apărută destul de târziu la noi. Foccacia a apărut încă din antichitate, când se numea „panis...

Cartofii cei de toate zilele...

In Legume, la: 15 Iun 2018

Cartofii noștri cei de toate zilele au o istorie relativ scurtă în Europa, unde au fost aduși abia după 1530, când spaniolii l-au descoperit în Peru și l-au adus în Spania. Așadar, în Europa, cartoful a fost adus de exploratorii spanioli și a fost, la...

Fobia glutenului

In Dieta, la: 4 Iun 2018

Moda alimentară este despre ingrediente pe care este „cool” să le folosești, în toate preparatele, ca să dai bine în fața altora (cum este de exemplu uleiul de măsline, mascarpone – care a ajuns să fie și în înghețată!- condimente de sorginte...

Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)

In Alimente, la: 4 Mai 2018

În ultimul timp au apărut promoții tentante în supermarketuri la grepfrut, probabil din cauza căldurii care va aduce în curând în piețe fructele locului, mai tentante pentru români. Și pentru că nu putem refuza asemenea oferte, mi-am amintit argumentele...

156 de ani de la descoperirea pasteurizării

In Cu de toate, la: 21 Apr 2018

Pasteurizarea este un procedeu de sterilizare a produselor alimentare inventat de cel care i-a dat și numele, Louis Pasteur, biolog, chimist și microbiolog francez renumit. Pentru contribuțiile sale la dezvoltarea microbiologiei, Louis Pasteur a fost supranumit "părintele...

Afisate 1 - 10 din 46 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]