Prajitura cu nuca si ciocolata

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iun 2013 | 19190 vizualizari

 

M-am trezit cu multe albusuri in frigider si nu prea vroiam sa le congelez. Si cum se anuntasera musafiri m-am gandit sa le valorific. Ideea mi-a dat-o Miha, dar am modificat-o in functie de ingredientele pe care le aveam la indemana :). Mai trebuie sa precizez ca a iesit ceva delicios si ciocolatos???

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 25 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o incorporam usor in spuma, cu miscari de jos in sus.


Turnam aluatul in tava mare de la aragaz (30*34 cm), tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana cand devine aurie la suprafata. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt si taiem blatul pe latime, in trei fasii egale. Va rezulta o prajitura lunga si ingusta :).


Pentru crema punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul, avand grija sa nu fiarba. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi coniacul si lasam la racit. Dam la frigider pana la racirea completa.


Dupa ce s-a racit mixam bine pana devine spumoasa apoi o impartim in doua parti egale.


Pe un platou asezam o fasie de blat peste care punem jumatate din crema. Nivelam si acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim apoi cu ultima fasie de blat si dam prajitura la figider pentru 2 ore.


Ornam dupa preferinte. Eu am topit 50 g ciocolata cu 25 g unt cu care am ornat prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Alexandra Elena 1

25.04.2014, 13:55

delicioasa

La Ancuta 1

25.04.2014, 19:15

multumesc

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post