Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 3271 vizualizari

 

ROXY, MULTUMESC DIN SUFLET PT TAVA... :x:x:x
mi-au ieşit 24 de bucaţi

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit si răcit
  • 200 g zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat
  • circa 20 linguri rase cu făină (poate diferi cantitatea)
  • 1 praf de copt stins cu zeama de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • câteva picături de esenţă de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • gem/dulceaţă de vişine

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine:

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă, împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. Adăugăm praful de copt stins şi laptele treptat, treptat. Făina o amestecam cu coaja de lămâie şi o turnăm, puţin câte puţin, până obţinem un aluat care are consistenţa uşor mai groasă faţă de cea a smântânei. Dacă vi se pare prea moale, folosind cantitatea de făină dată, mai poţi adăuga făină. Iar dacă este prea tare lungeşte-l cu puţin lapte.


O cană din compoziţie o amestecăm cu romul şi lingurile cu cacao.


Tava de brioşe se unge bine cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune aluat în ¾ din formă. Punem peste un vârf de linguriţă cu gem de visine şi deasupra punem o linguriţă din compoziţia cu cacao.


Se dă tava la cuptor, care a fost în prealabil încins, şi lăsăm la foc mediu 10-15 minute. Se face testul cu scobitoare înainte să le scoatem(să nu rămână aluat lipicio pe ea).


Se scot din tava cât sunt încă fierbinţi şi se decorează după bunul plac.


Pofta bună!


 

TIPS-URI

1

Decoratiune bombonele: le-am uns câteva cu miere şi apoi am pus bombonele. Astfel bombonele stau lipite pe brioşă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Teo 1

08.09.2010, 10:56

imi place ca sunt asa '' motate ''!

gaby_duceag 1

08.09.2010, 10:58

ah ce faina-i aia rupta.mai, eu m-as muta la tine)

ionix 1

13.09.2010, 12:11

mersic de aprecieri... va pupacesc pe toate @Gaby... cre' ca sotul n-ar avea nimic de obiectat ii plac moldovencele ca-s gospodine si iubitoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure