Desert prajitura cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 12 Mar 2017 | 1747 vizualizari

 

Am vazut-o ieri dimineata pe Paprika Tv la Mary Berry...si m-am indragostit pe loc!
Este incredibila, fabuloasa, minunata, irezistibila si va rog sa nu o ratati...

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri apa
  • 50 gr cacao
  • 175 gr faina
  • 275 gr zahar( brun)
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt(il puteti pune si topit, cum doriti)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • cateva linguri gem de caise

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Pregatim mai intai toate ingredientele.


Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia.


Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de grade C, timp de 35 de minute.


Scoatem tava, lasam putin sa se raceasca, apoi o intoarcem prin rasturnare pe un grilaj.


Ungem prajitura cu gemul de caise.


Intre timp, preparam glazura, punem frisca intr-un vas pe foc mic, apoi topim in ea ciocolata cu lapte. Punem glazura deasupra prajiturii.


Topim pe baie de aburi ciocolata alba, apoi o punem intr-o punga cu coltul taiat sau pos).


Trasam dungi pe toata lungimea prajiturii, apoi cu un betisor, din lateral, unim sirurile si decoram dupa inspiratie.


Reteta si in video...


https://www.youtube.com/watch?v=zpaOfwXSmto






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

oanapl 1

14.03.2017, 10:02

Buna rau!

miki_a 1

15.03.2017, 07:11

exagerat de tentantă!

Panacris 1

25.05.2017, 18:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine