Desert prajitura cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 12 Mar 2017 | 3103 vizualizari

 

Am vazut-o ieri dimineata pe Paprika Tv la Mary Berry...si m-am indragostit pe loc!
Este incredibila, fabuloasa, minunata, irezistibila si va rog sa nu o ratati...

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri apa
  • 50 gr cacao
  • 175 gr faina
  • 275 gr zahar( brun)
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt(il puteti pune si topit, cum doriti)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • cateva linguri gem de caise

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Pregatim mai intai toate ingredientele.

Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia.

Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de grade C, timp de 35 de minute.

Scoatem tava, lasam putin sa se raceasca, apoi o intoarcem prin rasturnare pe un grilaj.

Ungem prajitura cu gemul de caise.

Intre timp, preparam glazura, punem frisca intr-un vas pe foc mic, apoi topim in ea ciocolata cu lapte. Punem glazura deasupra prajiturii.

Topim pe baie de aburi ciocolata alba, apoi o punem intr-o punga cu coltul taiat  sau pos).

Trasam dungi pe toata lungimea prajiturii, apoi cu un betisor, din lateral, unim sirurile si decoram dupa inspiratie.

 Reteta si in video...

 https://www.youtube.com/watch?v=zpaOfwXSmto

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan pufos cu nuca