Desert prajitura cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 12 Mar 2017 | 1193 vizualizari

 

Am vazut-o ieri dimineata pe Paprika Tv la Mary Berry...si m-am indragostit pe loc!
Este incredibila, fabuloasa, minunata, irezistibila si va rog sa nu o ratati...

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri apa
  • 50 gr cacao
  • 175 gr faina
  • 275 gr zahar( brun)
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt(il puteti pune si topit, cum doriti)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • cateva linguri gem de caise

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata:

Pregatim mai intai toate ingredientele.


Din cacaua cernuta si apa, facem o pasta intr-un mic bol, adaugam si vanilia.


Punem untul moale, zaharul, ouale pe rand, faina, laptele si mixam cu un tel.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura la 160 de grade C, timp de 35 de minute.


Scoatem tava, lasam putin sa se raceasca, apoi o intoarcem prin rasturnare pe un grilaj.


Ungem prajitura cu gemul de caise.


Intre timp, preparam glazura, punem frisca intr-un vas pe foc mic, apoi topim in ea ciocolata cu lapte. Punem glazura deasupra prajiturii.


Topim pe baie de aburi ciocolata alba, apoi o punem intr-o punga cu coltul taiat sau pos).


Trasam dungi pe toata lungimea prajiturii, apoi cu un betisor, din lateral, unim sirurile si decoram dupa inspiratie.


Reteta si in video...


https://www.youtube.com/watch?v=zpaOfwXSmto






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

oanapl 1

14.03.2017, 10:02

Buna rau!

miki_a 1

15.03.2017, 07:11

exagerat de tentantă!

Panacris 1

25.05.2017, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe de sezon