Placinta americana cu branza dulce si mere

de lia maria in Prajituri, 1 Mar 2011 | 4713 vizualizari

 

Un dulce usor si deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • 250gr branza vaci dulce
  • 4 mere 
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta vanilie
  • 1 ou pt. uns deasupra
  • Caramelizare:  
  • 4 linguri zahar
  • 50g unt
  • 1 lingura apa

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu branza dulce si mere:

Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.


Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.


Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharul si smantana, adaugam ouale si esentele.


Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect. Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut. Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.


Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu branza dulce si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

zaharia_mihaela2005 1

01.03.2011, 19:44

delicioasa

inaatcee 1

12.03.2011, 22:59

In loc de aluat pot folosi foi de filo?

adry88 1

11.05.2011, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere