Placinta americana cu branza dulce si mere

de lia maria in Prajituri, 1 Mar 2011 | 4176 vizualizari

 

Un dulce usor si deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • 250gr branza vaci dulce
  • 4 mere 
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta vanilie
  • 1 ou pt. uns deasupra
  • Caramelizare:  
  • 4 linguri zahar
  • 50g unt
  • 1 lingura apa

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu branza dulce si mere:

Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.


Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.


Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharul si smantana, adaugam ouale si esentele.


Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect. Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut. Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.


Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu branza dulce si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (23)

zaharia_mihaela2005 1

01.03.2011, 19:44

delicioasa

inaatcee 1

12.03.2011, 22:59

In loc de aluat pot folosi foi de filo?

adry88 1

11.05.2011, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29