Tarta cu mere si branza

de oanapl in Prajituri, 9 Feb 2017 | 6766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 1 kg brânză dulce
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 6 mere
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 50 ml rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si branza:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul, pentru 30 de minute.

Tai nucile bucatele și le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobești și le umpli cu amestecul de stafide și nuci, iar aluatul îl împarți în două. Prima parte de aluat o întinzi și o așezi pe fundul unei forme rotunde, unse cu ulei și tapetată cu făină. A doua parte o întinzi și o așezi pe marginile formei.

Așezi merele umplute în formă și torni crema de brânză. Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește.

 

Lași să se răcească, înainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura 'turnata "cu branza si stafide