Tarta cu mere si branza

de oanapl in Prajituri, 9 Feb 2017 | 1228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 1 kg brânză dulce
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 6 mere
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 50 ml rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si branza:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul, pentru 30 de minute.


Tai nucile bucatele și le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobești și le umpli cu amestecul de stafide și nuci, iar aluatul îl împarți în două. Prima parte de aluat o întinzi și o așezi pe fundul unei forme rotunde, unse cu ulei și tapetată cu făină. A doua parte o întinzi și o așezi pe marginile formei.


Așezi merele umplute în formă și torni crema de brânză. Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește.



Lași să se răcească, înainte de a servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

katty 1

28.02.2017, 07:45

Arata super!

Ina 1

28.02.2017, 18:46

Ce deserturi ( si nu numai ) perfecte faci

oanapl 1

01.03.2017, 17:15

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu gem de prune