Tarta cu prune si bezea

de Julie in Prajituri, 24 Aug 2010 | 5556 vizualizari

 

O tarta savuroasa, foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar farin
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  •  esenta de vanilie
  • aprox. 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 600 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si bezea:

Aluat:


Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit de moale ,care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.


Umplutura:


Prunele se spala ,se indeparteaza coditele si samburii , apoi se taie in felii . Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris,scortisoara si cardamom. Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute.


Bezeaua:


Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.


Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Teo 1

24.08.2010, 15:22

tare frumoasa si racoritoare !

Dana Cristea - pusikmea 1

24.08.2010, 15:37

Julie 1

24.08.2010, 16:00

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanc