Tarta cu prune si bezea

de Julie in Prajituri, 24 Aug 2010 | 5239 vizualizari

 

O tarta savuroasa, foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar farin
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  •  esenta de vanilie
  • aprox. 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 600 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si bezea:

Aluat:


Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat potrivit de moale ,care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele.


Umplutura:


Prunele se spala ,se indeparteaza coditele si samburii , apoi se taie in felii . Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris,scortisoara si cardamom. Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute.


Bezeaua:


Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.


Se serveste rece ,pudrata cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Teo 1

24.08.2010, 15:22

tare frumoasa si racoritoare !

Dana Cristea - pusikmea 1

24.08.2010, 15:37

Julie 1

24.08.2010, 16:00

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura alba sau Alba ca zapada