Prajitura Dragobete

de ancutsa in Prajituri, 24 Feb 2017 | 419 vizualizari

 

Prajitura cu aluat de negresa (aluatul meu preferat), dulceata de visine, crema de branza si glazura de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 oua de la care folosim doar galbenusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru cremele de branza:
  • 150-200 g branza dulce, dar se poate folosi mascarpone cu succe
  • 1 lingura de zahar
  • 200 ml frisca lichida (crème patiserie)
  • 1 pliculet de gelatina
  • Pentru prima parte de crema: 50 ml cafea (lichida)
  • pentru a doua parte din crema: 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1-2 linguri de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dragobete:


Blatul:


Se preincalzeste cuptorul.


Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.


Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 30 de minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava rotunda pentru a lucra mai usor si cu cremele.


Blatul trebuie lasat la racit o ora. Dupa ce s-a racit blatul, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe pliculet.


Cremele de branza:


Din cauza branzei, crema va avea un gust dulce-acrisor. Mie mi-a placut aceasta varianta, pentru ca nu a iesit deloc gretoasa, ci foarte racoritoare. Daca nu va place branza dulce de vaca, puteti folosi mascarpone sau crema de branza din comert.


Asadar, se amesteca branza cu o lingura de zahar, apoi se bate bine frisca si se toarna peste branza. Se amesteca bine, apoi se imparte crema in doua castroane.


Intr-unul, vom adauga cafea preparata, nu macinata. In celalalt vas, se adauga 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.


Gelatina preparata anterior nu am folosit-o pe toata, considerand ca este prea multa. Am pus aprox cate 100 ml la fiecare castronel. (Folositi gelatina, in functie de cata crema doriti sa obtineti sau in functie de cata branza aveti.)


Dupa ce se adauga prima crema, se da la frigider o ora, apoi se adauga si cealalta crema si se da din nou la frigider pentru o ora.


Glazura:


Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit putin. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze.


Daca nu va place ciocolata topita deasupra, puteti pudra prajitura cu zahar.


Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da din nou la frigider. Se serveste a doua zi.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-dragobete.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dragobete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

miki_a 1

26.02.2017, 12:48

mirela0911 1

26.02.2017, 15:44

Buna rau!

ancutsa 1

26.02.2017, 19:53

Va multumesc!
O seara frumoasa va doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca