Deliciu cu ciocolata si capsuni

de Laly in Prajituri, 17 Iun 2010 | 3863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT DE BISCUIT:
  • 140 gr biscuite (eu am pus petit beure)
  • 100 gr nuci sau arahide
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • JELEU DE CAPSUNI:
  • 200 gr capsune
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 gr gelatina hidratata in 2 linguri de apa
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 3 oua intregi
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri lichior de portocala
  • 10 gr gelatina hidratata in 4 linguri de apa
  • PENTRU DECOR:
  • 200 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata si capsuni:

Blat de biscuit:


-se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine),biscuitii la fel.Topim untul cu ciocolata.Amestecam toate ingredientele.Tapetam o forma de chec sau ce forma avem cu ceolofan alimentar.Imbracam fundul si peretii formei cu blatul de biscuit.Dam la frigider sa se intareasca.


Jeleu de capsuni:


-Capsunele le mixam la robot.Le punem intr-o cratita pe aragaz ipreuna cu zaharul si zeama de lamaie.Le lasam sa fiarba circa 1-2 minute.Dupa ce le dam la o parte,adaugam gelatina si mestecam bine sa se topeasca toate granulele.Lasam la racit crema.


Crema de ciocolata:


-ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur si le batem pana isi dubleaza volumul.Lasam deoparte sa se raceasca.


Frisca o mixam bine pana se intareste si apoi o amestecam cu crema de oua racita.


Impartim crema in doua parti:intr-o parte punem ciocolata topita si jumatate din gelatina inmuiata si topita la microunde.Amestecam bine si punem crema peste blatul de biscuit.Dam la congelator pentru un sfert de ora.


Peste jeleul de capsuni punem crema ramasa,cele 4 linguri de lichior si restul de gelatina topita.


Turnam aceasta compozitie peste crema de ciocolata.Punem peste crema de capsuni biscuiti intregi,astfel incat sa imbracam toata tava.Dam la frigider 1-2 ore pana se intareste.


Dupa ce s-a intarit,scoatem tava si rasturnam prajitura.Acoperim cu ciocolata topita cu frisca.Ornam cu ciocolata alba su dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Anamaria7 1

26.06.2010, 23:39

vai, nu am cuvinte felicitari

Laly 1

27.06.2010, 00:56

Esti o ulce Anamaria.

elena1988 1

24.02.2011, 10:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Improvizatie bicolora