Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Dec 2010 | 3578 vizualizari

 

Am preparat si eu aceasta bunatate de cozonac dupa bucataresele de pe aici ptr Revelion dar cu o altfel de umplutura ptr ca sunt innebunita dupa cacao,si ptr ca am avut o cratita mai mare am facut compozitia dubla.

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
  •  un pachetel de drojdie proaspata(42 gr)
  • 800 gr de faina
  • 5 linguri de zahar ptr tapetat cratita(caramel)
  • 4 linguri de zahar ptr lapte
  • ptr umplutura:
  • 200 gr migdale macinate
  • 200 gr de zahar
  • 100 gr de cacao
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale:

se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.


Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul si drojdia. Se intinde o foaie dreptunghiulara nu prea subtire (1 cm grosime) si se pune pe toata suprafata umplutura urmatoare: migdalele amestecate cu zaharul, cacaua esenta de rom si laptele, sa fie o compozitie nici prea tare nici moale. Aceasta se pune peste foaie si rulam dupa care taiem 6-7 bucati, se pun in picioare in cratita cu caramel si lasam la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald cam o ora. Dupa ce a crescut introducem cratita la cuptorul preincalzit.Dupa coacere rasturnam imediat cozonacul pe un platou.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

02.01.2011, 14:28

multumesc lilik si tie LA MULTI ANI

kamy 1

05.01.2011, 13:47

ce bn arata 5f

Ligia Bxl 1

05.01.2011, 14:10

kamy multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "tavalita"