Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Dec 2010 | 3364 vizualizari

 

Am preparat si eu aceasta bunatate de cozonac dupa bucataresele de pe aici ptr Revelion dar cu o altfel de umplutura ptr ca sunt innebunita dupa cacao,si ptr ca am avut o cratita mai mare am facut compozitia dubla.

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
  •  un pachetel de drojdie proaspata(42 gr)
  • 800 gr de faina
  • 5 linguri de zahar ptr tapetat cratita(caramel)
  • 4 linguri de zahar ptr lapte
  • ptr umplutura:
  • 200 gr migdale macinate
  • 200 gr de zahar
  • 100 gr de cacao
  • esenta de rom
  • lapte cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale:

se topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece.

Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald indulcit cu cele 3 linguri de zahar (nu se lasa la dospit) apoi framantam bine faina cu laptele, zaharul si drojdia. Se intinde o foaie dreptunghiulara nu prea subtire (1 cm grosime) si se pune pe toata suprafata umplutura urmatoare: migdalele amestecate cu zaharul, cacaua esenta de rom si laptele, sa fie o compozitie nici prea tare nici moale. Aceasta se pune peste foaie si rulam dupa care taiem 6-7 bucati, se pun in picioare in cratita cu caramel si lasam la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald cam o ora. Dupa ce a crescut  introducem cratita la cuptorul preincalzit.Dupa coacere rasturnam imediat cozonacul pe un platou.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale-0
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale-1
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale-2
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale-3
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale-4

COMENTARII (20)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

02.01.2011, 14:28

multumesc lilik si tie LA MULTI ANI

kamy

kamy 1

05.01.2011, 13:47

ce bn arata 5f

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

05.01.2011, 14:10

kamy multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!