Placinta cu iaurt si aroma de portocala

de Merisor in Prajituri, 20 Feb 2013 | 6248 vizualizari

 

Am facut asa o combinatie intre placinta postata de Oana si cea postata de Doinavar.
Este foarte buna, insa cam dulce pentru gustul meu, data viitoare voi reduce din zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 400 g foi de placinta subtiri Bella
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • o cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de portocala
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • sirop din 4 linguri zahar, esenta de portocala si 250 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si aroma de portocala:

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie. 

Se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza.

Foile de placinta se rup in bucatele si se amesteca prin compozitie.

Se unge tava(20/30 cm) cu putin unt si se pune compozitia in ea.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute.

Intre timp se fierbe si siropul care se pune peste placinta calda. 

Eu am portionat-o asa calda ca au fost poftele prea mari.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomandat ar fi a se consuma rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mac, stafide si iaurt