Prăjitură cu cocos

de madi_marin in Prajituri, 7 Feb 2014 | 10346 vizualizari

 

Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sărbători, am pregătit prăjiturica asta foarte pufoasă și gustoasă. Nu e o rețetă laborioasă, ci una simplă și rapidă. Mie îmi plac mult produsele lor și le folosesc des în bucătărie. Încercați-le și voi!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1/2 pliculeț praf de copt Dr. Oetker
  • 2 lingurițe colorant alimentar galben Dr. Oetker
  • 2 linguri nucă de cocos

Crema de ciocolată :

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g cacao neagră Dr. oetker
  • 1 fiolă esență de rom Dr. Oetker
  • 250 g unt/margarină
  • nucă de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine .

Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul,  făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos  și miezul de vanilie. Se omogenizează compoziția și se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hărtie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranță se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Se prepară crema : se pun într-un vas cu pereții groși ouăle cu zahărul . La foc mic se amestecă continuu pînă ce zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă cacaoa și untul sau margarina și se amestecă pînă ce obținem o cremă cu o consistență nu foarte groasă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă esența de rom. Se lasă la răcit.

Montare : se taie blatul în cuburi care se scufunda pe jumătate în cremă, apoi se tăvălește partea glazurată prin nucă de cocos.

Se lasă la rece pentru o oră după care se pot servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Ela68 1

07.02.2014, 21:34

mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bunatate

babi5 1

08.02.2014, 08:27

Lavinia 1

08.02.2014, 11:36

iau si eu o bucatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cocos