Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sărbători, am pregătit prăjiturica asta foarte pufoasă și gustoasă. Nu e o rețetă laborioasă, ci una simplă și rapidă. Mie îmi plac mult produsele lor și le folosesc des în bucătărie. Încercați-le și voi!
Crema de ciocolată :
Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine .
Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul, făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos și miezul de vanilie. Se omogenizează compoziția și se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hărtie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranță se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Se prepară crema : se pun într-un vas cu pereții groși ouăle cu zahărul . La foc mic se amestecă continuu pînă ce zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă cacaoa și untul sau margarina și se amestecă pînă ce obținem o cremă cu o consistență nu foarte groasă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă esența de rom. Se lasă la răcit.
Montare : se taie blatul în cuburi care se scufunda pe jumătate în cremă, apoi se tăvălește partea glazurată prin nucă de cocos.
Se lasă la rece pentru o oră după care se pot servi.
Poftă bună!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola