Prăjitură cu cocos

de madi_marin in Prajituri, 7 Feb 2014 | 6883 vizualizari

 

Cu o parte din minunatele produse Dr. Oetker pe care le-am primit de sărbători, am pregătit prăjiturica asta foarte pufoasă și gustoasă. Nu e o rețetă laborioasă, ci una simplă și rapidă. Mie îmi plac mult produsele lor și le folosesc des în bucătărie. Încercați-le și voi!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1/2 pliculeț praf de copt Dr. Oetker
  • 2 lingurițe colorant alimentar galben Dr. Oetker
  • 2 linguri nucă de cocos

Crema de ciocolată :

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr
  • 50 g cacao neagră Dr. oetker
  • 1 fiolă esență de rom Dr. Oetker
  • 250 g unt/margarină
  • nucă de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine .


Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul, făina cernută cu praful de copt, nuca de cocos și miezul de vanilie. Se omogenizează compoziția și se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hărtie de copt. Se coace 25 de minute ( pentru siguranță se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.


Se prepară crema : se pun într-un vas cu pereții groși ouăle cu zahărul . La foc mic se amestecă continuu pînă ce zahărul s-a dizolvat, apoi se adaugă cacaoa și untul sau margarina și se amestecă pînă ce obținem o cremă cu o consistență nu foarte groasă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă esența de rom. Se lasă la răcit.


Montare : se taie blatul în cuburi care se scufunda pe jumătate în cremă, apoi se tăvălește partea glazurată prin nucă de cocos.


Se lasă la rece pentru o oră după care se pot servi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ela68 1

07.02.2014, 21:34

mmmmmmmmmmmmmmmm, ce bunatate

babi5 1

08.02.2014, 08:27

Lavinia 1

08.02.2014, 11:36

iau si eu o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cocos