Prăjitură cu cocos

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 2595 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linuri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un praf de sare

Crema

  • 4 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 200 g unt

Pentru ornat

  • glazură de ciocolată
  • fulgi de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos:

Blat


Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.


Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.


Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer 30-35 minute, facem proba cu scobitoarea. Când blatul s-a răcit îl tăiem în două.


Crema


Fierbem laptele cu făina şi zahărul.


Când începe să fiarbă adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecăm tot timpul în cremă pentru a nu se prinde. Când s-a răcit adăugăm untul treptat.


Untul trebuie să fie la temperatura camerei.


Ungem prima foaie cu toată crema, aşezăm deasupra a doua foaie. Turnăm glazură de ciocolată şi presărăm fulgi de nucă de cocos.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:25

Multumesc Rocsi

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

Zamfira 1

26.10.2015, 09:27

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cocos