Chec cu morcovi, nuci si merisoare

de anca_rm in Prajituri, 4 Ian 2017 | 848 vizualizari

 

Prajitura cu morcovi este una dintre preferatele mele, sunt foarte gustoase, usor umede si foarte simplu de combinat. De data asta, am optat pentru un chec cu nuci si merisoare si sunt foarte multumita de rezultat.
Bunatati pentru colindatori
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 50 g nuci macinate sau taiate
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 lingurita pudra ghimbir (optional)
  • 250 g morcov razuit
  • 150 ml ulei
  • praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr merisoare
  • 1/2 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi, nuci si merisoare:

Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.


Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.


Adaugam scortisoara, pudra de ghimbir si galbenusurile. Omogenizam bine. Galbenusurile se pot bate usor cu o furculita, inainte de a fi adaugate in spuma de albusuri.


Merisoarele le amestecam cu morcovul si cu nuca.


In spuma de albusuri, adaugam treptat faina, praful de copt, uleiul si morcovul care deja este amestecat cu merisoarele si cu nucile taiate grosier.


Omogenizam bine si turnam in tava de chec ¾ din compozitie.


In restul compozitiei, adaugam ½ lingura cacao neagra si amestecam.


Pe mijlocul tavii de chec, turnam amestecul cu cacao si dam tava la cuptorul incins pentru 30 minute .





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi, nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

04.01.2017, 14:34

Perfect pentru ceaiul de la ora 5!

Rocsi 1

04.01.2017, 19:06

kytz 1

04.01.2017, 19:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro