Placinta cu mere

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 23 Oct 2013 | 35855 vizualizari

 

Miros de toamna dulce!
O data cu placinta de dovleac, am profitat si am pregatit si una cu mere!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
    • 400 g faina de grau + 100 g
    • 2 oua mari
    • un iaurt gras
    • 50 g zahar
    • un praf de sare
    • un cub de drojdie
    • 2 linguri cu ulei
    • 1/2 cescuta cu apa calda
    Pentru umplutura avem nevoie de:
    • 1 kg mere rase
    • o cana de zahar
    • scortisoara dupa gust
    • optional: esente dupa gust
    Suplimentar, pentru uns:
    • 1 oua
    • 100 g iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece.


Intre timp, curatam merele de coaja si de cotor, le trecem prin razatoare si le lasam intr-o sita pentru a se scurge de sucul format.


Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in doua jumatati, avand grija sa pastram, separat o bucata mica de aluat pe care o vom folosi la sfarsit. Din fiecare jumatate de aluat, intindem cate o foaie de placinta, o umplem cu o parte din cantitatea de mar ras, amestecat cu zaharul si cu scortisoara, o rulam si o asezam intr-o tava ingusta (de cozonac am folosit eu). La fel procedam si cu cea de-a doua jumatate de aluat. Din cel ramas, intindem o foiae mica, o taiem in fasii late de aproximativ un cm, si le asezam din loc in loc peste placintele pregatite. Le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, le ungem cu oul batut impreuna cu iaurtul si le mai lasam cam 10-15 minute. Placinta se raceste treptat in cuptor. O servim cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dya Daniela Andrei 1

24.10.2013, 21:12

bianca92 1

25.10.2013, 11:18

Arata superb as da orice ca aceasta placinta sa ajunga la mine in burtica

Dya Daniela Andrei 1

25.10.2013, 12:13

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura taraneasca cu mere