Prajitura ( tarta) cu visine (2)

de Sidy in Prajituri, 8 Sep 2011 | 4276 vizualizari

 

O alta reteta drag sufletului meu, luata din caietul cu retete al mamei mele.Prajitura o puteti face in tava obisnuita sau intr-una rotunda de tarta...

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 225 g untura
  • 225 g zahar
  • 6 linguri smantana
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 borcan 420 g visine fara samburi
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ( tarta) cu visine (2):

Cu ajutorul unei furculite amestecam bine de tot untura cu faina pina se fac faramituri potrivite ca marime. Adaugam apoi celelalte ingrediente( mai putin visinele pe care le punem la scurs)si facem doua bile, una mai mare si una mai mica.Le lasam la rece 30 de minute, apoi se intinde foaia mare intr-o tava cu harie de copt. Deasupra asezam visinele ce au fost data cu putina faina.

Din a doua foaie intinsa ,taiem grilaje ce vor fi asezate deasupra visinelor. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina cand capata o culoare aramie, cam 40 de minute.

Scoatem prajitura , o lasam sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar praf deasupra. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ( tarta) cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

LUK 1

09.09.2011, 11:54

delicioasa

adry88 1

09.09.2011, 16:09

o bucatik vreau si eu

kamy 1

09.09.2011, 16:15

ce frageda trebuie sa fie ,cu untura

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara